1

Onderwerp: HELP!!!! botercreme wordt zacht na toevoeging van jam/lemoncurd

even een vraagje :think:
Van het weekend 2 heerlijke taarten gebakken, maar na toevoeging van, lemoncurd bij ene taart en jam bij andere taart, aan botercreme voor vulling, werd deze op de taart zo dun als vla.

Heeft na bereiding gewoon in de koelkast gestaan

Kunnen jullie me helpen??

Re: HELP!!!! botercreme wordt zacht na toevoeging van jam/lemoncurd

Ik ken het probleem bij monchou vulling. Ben benieuwd wie er een oplossing voor heeft.

Life is what you bake it.

3

Re: HELP!!!! botercreme wordt zacht na toevoeging van jam/lemoncurd

Waarschijnlijk heb je het over de mix? Ik heb nl in botercreme 1:1 wel eens lemoncurd toe gevoegd en geen problemen gehad.

4

Re: HELP!!!! botercreme wordt zacht na toevoeging van jam/lemoncurd

Misschien minder water toevoegen bij het maken van de mix.

5

Re: HELP!!!! botercreme wordt zacht na toevoeging van jam/lemoncurd

Geen jam o.i.d. toevoegen aan bc mix. Bevat teveel vocht en bovendien kan het gaan schiften.
Voor smaakjes kan je beter Patidess gebruiken  :)  Is errrgggg lekker  :Y

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

6

Re: HELP!!!! botercreme wordt zacht na toevoeging van jam/lemoncurd

Ik gebruik altijd de mix uit de shop en gebruik daarbij Grasboter (is al zachter dan gewone roomboter) maar word in de koelkast toch vrij hard.
Als ik Jam of Lemoncurd als vulling gebruik dan meng ik deze niet door de botercreme maar spuit aan de zijkant een dijkje creme en doe de vulling in het midden, gaat bij mij altijd goed en smaakt heerlijk  :Y

It's just a piece of cake

7

Re: HELP!!!! botercreme wordt zacht na toevoeging van jam/lemoncurd

dankje wel allemaal!!!

Ik heb het idd door de b.c. mix gedaan.
Ik heb inmiddels ook patidess in huis, zal dat morgen gaan proberen!