Onderwerp: zonder scheuren bekleden, kan iemand mij helpen/tips geven?
Hallo mensen,
Ik ben pas bezig met het maken van taarten, een leuke hobby.
In totaal heb ik nu 3 taarten gemaakt, 2 waar ik best trots op ben.
Ik heb de foto's nog niet gepost, die vergeet ik iedere keer weer te doen, hoop ze er binnenkort op te zetten. Mijn 1e taart was een weggevertje ,de 2e was meer een vriendendienst en mijn 3e taartje was mijn eerste taart op bestelling.
Iedere keer ben ik weer tegen hetzelfde probleem aan gelopen.
De 1e keer was nogal logisch, dit was mijn allereerste taart.
Het probleem is dat als ik de fondat erop doe deze op sommige plaatsen gaat scheuren. Bij de 2e taart had ik dit probleem niet, maar hier vond ik de fondant ook veel te dik. De taart werd er in ieder geval niet echt veel lekkerder door, aangezien dit de smaak ging overheersen.
Bij mijn 3e taart gisteren de fondant dunner gerold, erop leggen ging nog goed, maar al snel kwamen er op de randen scheurtjes en onderin grotere scheuren.
Ik weet niet of het door mijn techniek komt of toch iets anders.
Ik werk met MMF, dit is ook misschien handig om te weten
Hoe dik doen jullie de fondant erop en hebben jullie nog tips voor mij?