1

Onderwerp: zoveel informatie.....

.... en nu ben ik spoor een beetje bijster ( ;) misschien eens naar een andere afdeling, hihi).

mijn schoonzusje heeft gevraagd of ik de taarten wil maken voor het communiefeest van haar oudste dochter, "Tuurlijk", nu wil ze een slagroomtaart en een marsepeintaart. En over die laatste gaat mn vraag; een taart bekleden met marsepein ( lekker heeft de voorkeur) is het probleem niet, maar ze wil de bloemen van fondant hebben (omdat dat zo mooi is), op zaterdagavond komt ze ze ophalen en zondagmiddag aansnijden.
Hoe gaan we dit bewaren?

Alvast bedankt voor de moeite om dit te lezen :)

2

Re: zoveel informatie.....

Ligt eraan wat je erin doet slagroom etc. in de koelkast  :Y
botercreme, vlaaivulling etc. koel wegzetten bv kelder

bij de zoekfunctie vind je een hele hoop topic's hierover

Lieve groetjes van Nicole

3

Re: zoveel informatie.....

Gewoon in de koelkast? Ik heb daar nooit problemen mee gehad, wel staat mijn koeling normaal erg koud en als ik iets met fondant in de koeling doe, dan zet ik de koelkast iets warmer om te grote temperatuursverschillen van binnen naar buiten de koelkast te voorkomen. (uiteraard wel koud genoeg om de slagroom goed te houden!)

4

Re: zoveel informatie.....

Ik zet altijd alles ( marsepein en fondant ) in de koeling . Wel in een taartdoos vanwege evt. vocht .

Carpe Diem !

5

Re: zoveel informatie.....

Ik doe de marsepein ook altijd gewoon in de koelkast maar doe hem wel in een hele grote kom van Tupperware. Ik zet de taart dan op de deksel en doe de kom er overheen en sluit 'm af
Mijn buuf zet haar taart zonder af te dekken ook wel in de koelkast en die gebruikt altijd fondant. Ook dat gaat gewoon goed.

Liefde is gratis, raar dat sommigen er dan nog zo zuinig mee zijn. ;-)
Liefs,   Ricky

6

Re: zoveel informatie.....

dank jullie wel, weet ik even voldoende