1

Onderwerp: Hulp met beslag hoeveelheden! De tabellen lukt even niet!

Help!!

Ik heb al een aantal keer een biscuit proberen te maken in een rechthoekige vorm. De biscuits smaakten goed, alleen niet echt hoog en in het midden was hij iets lager dan aan de zijkanten  :s . Ik bak hem dan rustig in de hete luchtoven, zodat hij mooi kan reizen.
Ik gebruik trouwens geen biscuitmix, maar maak mijn beslag met bloem, eieren, suiker en vanillesuiker, maizena en een heel klein snuffie zout.

Het lukt me dus maar niet om de juiste hoeveelheden te vinden om een goede biscuit uit de rechthoek te krijgen.
Hou ik misschien de verkeerde hoeveelheden aan? Ik dacht zelf aan de hoeveelheden van 26 of 30 cm uit de tabellen ...toch? Of zit ik HELEMAAL verkeerd??
Wie kan mij vertellen hoeveel ik van alle ingedienten moet hebben met een rechthoek van 39 bij 27,5 cm. De hoogte is 8 cm.

O ja...ik gebruik meestal medium eieren, maar heb nu large in huis toevallig. Voor de overige tabellen, moet ik dan gewoon een eitje minder rekenen???

Groetjes en vast super bedankt voor eventuele info, zit echt met mn handen in het haar  :s !!

2

Re: Hulp met beslag hoeveelheden! De tabellen lukt even niet!

Bij afwijkende vormen: bakvorm vullen met water voor de inhoud. Per halve liter 1 ei gebruiken (+ 65 gram mix/6,5 ml water). Wil je het biscuit boven de bakvorm uit laten komen, dan wat meer gebruiken.

Groet, Jolanda

3

Re: Hulp met beslag hoeveelheden! De tabellen lukt even niet!

Bedankt voor de info, maar ik zie bij je antwoord staan..65 gram mix....die gebruik ik dus niet een mix!

Ik gebruik deze verhoudingen:

per 30 gram bloem en suiker: 1 ei ( M) , snufje zout. Heb ik uit het blad Taart. Sinds ik het zo doe nog nooit mislukt en nooit te droog, te nat etc...

Denk dat ik op mijn manier weinig aan de tip heb dan toch, die werkt per 65 gram mix op 1 ei.
Er is toch vast wel iemand die ook bakt op "the oldfashion way" ;) en niet met bakmixen???

4

Re: Hulp met beslag hoeveelheden! De tabellen lukt even niet!

Nee hoor, je hebt genoeg aan de tip denk ik. Het principe blijft hetzelfde: per 0,5 liter inhoud 1 ei gebruiken. Dus per 1 ei jouw hoeveelheden van 30 gram bloem en suiker. Succes!

Groet, Jolanda

5 Laatst bewerkt door Breek (16-05-2011 16:42)

Re: Hulp met beslag hoeveelheden! De tabellen lukt even niet!

Ok, nou dan ga ik de gok maar wagen! Duimen maar  :) !
Bedankt!