Onderwerp: Botercreme bewaren?
Hoi,
Ik maak meestal teveel botercreme, en hou dus aardig wat over. Kun je dit gewoon bewaren en voor de volgende taart gebruiken?
Gr. Risje
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Botercreme bewaren?
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Hoi,
Ik maak meestal teveel botercreme, en hou dus aardig wat over. Kun je dit gewoon bewaren en voor de volgende taart gebruiken?
Gr. Risje
Wat voor botercreme??
Je kunt het invriezen. Wanneer de bc is ontdooit wel even doormixen .
Alleen wanneer er maar een dag of zo tussen zit gebruik ik het voor de volgende taart. Op het forum heb ik ook eens gelezen dat je het zolang kunt bewaren als de houdbaarheidsdatum van de boter. Natuurlijk wel in de koelkast . Nu weet ik wel ongeveer wat ik per taart nodig heb en heb dus bijna nooit iets over...
Idd gewoon in de vriezer!
Dat werkt goed, heb nu ook weer een voorraadje in de vriezer staan.
Succes!
Okee, ik gebruik botercreme alleen om af te smeren.
Ik maak iedere week een taart (donderdag is mijn taartdag )
Kan ik het zolang niet in de koelkast bewaren of moet ik het dan alsnog invriezen?
Hoe lang heeft het nodig om te ontdooien?
X Ris
Nogmaals, wat voor botercrème??
Wist niet dat er verschillende botercremes zijn
Ik maak het van boter (ene keer magerine andere keer roomboter) met poedersuiker. Soms wat chocopasta voor de smaak en kleur er doorheen.
Ik gebruik het alleen om een dijkje te maken en af te smeren.
Er zijn tig soorten botercrème
Roomboter bevat niet zoveel vocht, dus dat kun je gewoon invriezen (een week bewaren zou ik niet doen), al heeft vers altijd mijn voorkeur.
Margarine bevat meer vocht (en hoort eigenlijk niet in een botercrème) afhankelijk van het soort meer of minder. Dat kun je ook wel invriezen, maar het kan zijn dat het bij het ontdooien wat meer gaat scheiden van elkaar.
Wist niet dat er verschillende botercremes zijn
![]()
Ik maak het van boter (ene keer magerine andere keer roomboter) met poedersuiker. Soms wat chocopasta voor de smaak en kleur er doorheen.
Ik gebruik het alleen om een dijkje te maken en af te smeren.
Dit is in de koelkast net zolang houdbaar als de datum die op pakje boter stond, mits er geen resten biscuit of marsepein in zitten.
Okee bendakt voor jullie antwoorden. Hier kan ik wat mee.
Ik gebruik de mix van funcakes, die vind ik erg lekker. Wat ik overhoud vries ik in, maar dat gebruik ik de volgende keer alleen voor afsmeren. Als ik botercrème als vulling wil dan maak ik verse.
En altijd met roomboter.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » Botercreme bewaren?
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.