1

Onderwerp: "gesmolten marsepein"

Onlangs een topsy-turvy gemaakt bekleed met marsepein. Volgende ochtend bleek de marsepein van de middelste taart te zijn gesmolten, grote schrik natuurlijk. Ik heb m opgelapt, maar zit nog steeds met het raadsel.
Hoe komt het en hoe voorkom ik dit?
Basis onder de marsepein was zelfgemaakte creme au beurre (banketb.room met boter/suiker).
De (felgroene) marsepein voelde al anders (plakkeriger) bij het verwerken, maar ook de blauwe marsepein van de onderste taart was gaan  "reageren".
Wie weet wat er aan de hand was?
En kan/moet een marsepeinen taart wel of niet in koelkast (als ie past)?

Re: "gesmolten marsepein"

Een taart met banketbakkersroom moet altijd in de koelkast, dat heeft niks met marsepein te maken, maar alles met de vullingen en ingrediënten.
Zelf zou ik nooit afsmeren met deze botercrème eerlijk gezegd. Hij is heerlijk hoor (en eigenlijk is dit de echte banketbakkersbotercrème) maar erg vochtig om mee af te smeren, met als gevolg dat je marsepein of fondant gaat smelten.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: "gesmolten marsepein"

Ik heb nu een zak mix botercreme gekocht. Is dat beter?

Re: "gesmolten marsepein"

Daar zijn de meningen nogal over verdeeld geloof ik :)
Het schijnt, als je hem gewoon goed maakt zoals het hoort, dat je er dan wel mee kunt afsmeren.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: "gesmolten marsepein"

Waarmee kan ik dan het beste afsmeren onder marsepein?

Mooie taartjes maak je trouwens, k heb je site al bekeken...

Re: "gesmolten marsepein"

Ik gebruik crusting BC, het liefst de white decorater icing van Wilton :)
Maar zelfgemaakt MBC werkt ook goed, staat bij de recepten en op mijn blog.
En dank je wel :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: "gesmolten marsepein"

Ik, en vele met mij  ;) , smeer af met de bc 1:1. Dus 1 deel roomboter, 1 deel poedersuiker (bv 200:200). Poedersuiker zeven en dan samen minstens 10 minuten mixen. De MBC heb ik zelf nog niet gemaakt maar wil dit wel snel doen. De mix zou ik niet gebruiken om mee af te smeren, maar zoals Suuz zegt, daar zijn de meningen erg over verdeeld  :Y

8

Re: "gesmolten marsepein"

ik smeer altijd af met de botercreme gemaakt van mix van funcakes.Nog nooit smeltend marsepein of fondant gehad.

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/