1

Onderwerp: knapperige vulling

Zo'n krokant laagje chocolade als vulling lijkt me heerlijk.

Weet iemand hoeveel chocolade je nodig hebt voor 1 dun laagje krokante chocolade, als je een Blanda met doorsnede van 20cm gebruikt?

Ik ben nog een beetje zuinig op m'n callets van Callebaut hihi.

Gokje: 120 gram????

2

Re: knapperige vulling

ik gebruik altijd die zakjes van dr. Oetker. Daar kan ik een taart van 28  mee doen. Maak er dan een raster van en vaak is er nog wel wat over dus nog een keer erover.

Groetjes Kamani

3

Re: knapperige vulling

Hee, kan dat met Dr. Oetker Chocolade glazuur (100gr)????
Of bedoel je een ander zakje?


By the way, ik had gisteren nog wat gesmolten chocolade over van een ander probeersel. En ik heb met het overschotje een laagje tussen een kleinere blanda (12 cm) gedaan.
Chips, te dik aangebracht.
Was nog wel door te snijden maar bijt niet lekker. Vond ik dan.
Dus voor andere beginners die mee lezen en dit ook willen doen, volgens mij moet je een heeel dun laagje aanbrengen.
Een raster maken is nog beter.
Met laagje heb je kans dat de gesmolten chocolade in je biscuit zakt,met als gevolg dat er op sommige plaatsen dikke stukken chocolade komen te zitten (info van http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … d=116007).
Raster maken is niet zoveel werk denk ik, maar ik was er te moe voor.

4

Re: knapperige vulling

ik bedoel idd dat zakje chocoglazuur. Ideaal!!

Groetjes Kamani

Re: knapperige vulling

ik gebruik gewone chocoladereep.
Vinden wij heel lekker en wel voordeliger dan de smelttablets. :Y

6

Re: knapperige vulling

Heel goed om te weten.
A&A Delicious, mag ik nog even doorvragen. Gebruik je dan de hele reep? Van hoeveel gram? En daar doe je dan 1 laagje mee? En welke maat bakvorm heb je het dan over?