Onderwerp: HELP botercreme wordt raar tijdens mixen
Ik heb de mix voor botercreme van Funcakes vandaag voor het eerst gemaakt, maar volgens mij is die mislukt.
Ik heb de instructies op de achterkant gevolgd.
Heb alleen kleinere hoeveelheid gemaakt.
Blokjesboter ligt er al sinds gister uit (was zeeeer zacht).
En heb ik bijna 10 minuten gemixt.
Ook mengsel heeft langer dan een uur gestaan (op aanrecht).
Ik gebruik mijn Kenwood, met k-klopper.
Toen ik het mengsel lepel voor lepel bij de boter deed, zag het er ineens raar uit: gelig en korrelig. Ik denk dat het geschift is.
Ook na dik 5 minuten mixen ziet het er nog steeds zo uit.
Maar het gekke is, alles was dus op kamertemperatuur.
Hiervoor heb ik met dezelfde boter meringue botercreme gemaakt, en die is wel gelukt.
3 vragen:
1. Wat doe ik nu?
2. weet iemand de oorzaak (volgens mij dus geen verschil in temperatuur tussen de ingrediënten)
3. op welke stand zetten jullie de Kenwood?