1

Onderwerp: Schift, schift en nog eens schift....

ik heb de makkelijke chocolademouse van de recepten genomen en 1 daarvan is gelukt, die met melk chocolade. witte en pure chocola raakte binnen mum van tijd in de schift:S   
ik snap dr geen hol meer van, want ze hebben goed kunnen afkoelen, 1,5 dag in de koelkast:S

dus wie kan mij nu uitleggen hoe dat nou kan gebeuren steeds!!!

ik wordt er gek van namelijk!!!

2

Re: Schift, schift en nog eens schift....

Geen idee wat je fout gedaan hebt. Misschien de room te hard geklopt?

Ik gebruik altijd het recept van Nigella haar instant chocolademousse. Ook heel makkelijk en lekker!

x Liefs van Lien x
Lekkere recepten, taarten, cupcakes en reviews: www.joligateau.be

3

Re: Schift, schift en nog eens schift....

Was t nog te warm toen je de slagroom erbij deed?

4

Re: Schift, schift en nog eens schift....

ik moest volgens het recept, het chocolade met slagroom bij elkaar doen in een pannetje zodat het chocolade zou smelten. dat is gelukt en ik heb het toen 1 volle dag in de koelkast laten afkoelen....

etmc schreef:

Was t nog te warm toen je de slagroom erbij deed?

5

Re: Schift, schift en nog eens schift....

Das wel heel lang, en daarna nog de opgeklopte room erbij? Ms was t dan te koud?

6

Re: Schift, schift en nog eens schift....

etmc schreef:

Das wel heel lang, en daarna nog de opgeklopte room erbij? Ms was t dan te koud?


ik heb het op tijd uit de koeling gehaald zodat het op kamertemp kon komen. het slagroom/chocolade mengels moest ik opkloppen niks toegevoegd verder....
ik snap er echt helemaal niks van.... denk dat ik toch maar over moet gaan op andere mousse recept ofzo:S....

Re: Schift, schift en nog eens schift....

Welke chocolade heb je gebruikt?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

8

Re: Schift, schift en nog eens schift....

Oh zo, das ganache, maar botercreme gaat ook schiften nadat t in de koelkast is geweest, je moet t gewoon af laten koelen niet in de koelkast zetten tot t geklopt is en zeker niet zo lang

Re: Schift, schift en nog eens schift....

Nou, als je de chocolade bij de slagroom in het pannetje opwarmt, kan de chocolade naar de bodem zakken en verbranden. Dan krijg je ook een soort schifting, omdat de chocolade niet meer smelt, en dus ook niet kan mengen met de slagroom.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: Schift, schift en nog eens schift....

Maar dit is toch het recept:
Voor deze makkelijke chocolademousse smelt je 200 g chocolade (puur, melk of wit) in stukjes met 50 ml slagroom in een steelpan op heel zacht vuur. Klop 200 ml slagroom stijf met een zakje vanillesuiker en spatel de afgekoelde gesmolten chocolade erdoor. Laat de chocolademousse in de koelkast in een paar uur opstijven.

Re: Schift, schift en nog eens schift....

Ja maar als je niet goed roert tijdens het smelten, of je definitie van een zacht vuurtje is nogal verschillend van de realiteit, kan de chocolade alsnog aanbranden.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

12 Laatst bewerkt door etmc (10-05-2011 08:13)

Re: Schift, schift en nog eens schift....

Ja dat klopt... ahum moet wel blijven lezen t is nog vroeg  :o

13

Re: Schift, schift en nog eens schift....

weet je, ik schaam me rot  :o  maar heb dus alleen 50 gram chocolade met 100ml slagroom laten smelten en dat de volgende dag proberen op te kloppen :S.... niks met slagroom opkloppen en dan het mengels toevoegen....DOM DOM DOM.... ik heb het dus helemaal niet goed gelezen.... sorry voor dit alles....

echt raar dat ik dat niet gelezen heb hahahahahahaha.... volgende keer toch maar HEEL goed lezen hihihi....