1

Onderwerp: help fondant rekt teveel en verkleurd

Hallo allemaal

Kan iemand mij vertellen waarom mijn fondant zo uitrekt als ik een inlay wil maken en ik pak het stukje fondant op dat erin moet rekt het altijd raar uit zodat het niet goed past.
Ook had ik laatst dat mijn zelf gekleurde fondant na een nachtje liggen(in plasticfolie) verkleurd was en dus niet meer bij de rest van de taart kleurde het koste veel moeite en tijd om er weer de goede kleur van te maken.
De kleur was paars gemaakt met lila kleurstof van wilton.

alvast bedankt ,Saskia

Mijn Taarten en workshops vind je op mijn site!
Een bijzondere dag verdient een bijzondere taart!

2

Re: help fondant rekt teveel en verkleurd

Hoi Saskia,

Het is inderdaad zo dat fondant en marsepein vaak iets doorkleuren. Dus of meteen alles decoreren, of juist wat verder van te voren kleuren zodat je pas ná het "liggen laten" gaat bekleden met de fondant of marsepein.

Heb je de fondant zelf gemaakt of welk merk gebruik je? Er zit nl. nogal verschil in. Ik ben ooit met fondant begonnen die veel te zacht was. Dat tilde je op om over je taart te draperen en dan viel het al in boogjes naar beneden :-(. Het hielp wel iets om het te verstevigen met poedersuiker, maar over die kwaliteit was ik dus ook niet zo te spreken.

Succes ermee!

Groetjes, Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat