1

Onderwerp: Waarom is mijn marsepein bekleding altijd zo glanzend en niet mat?

Ik wil zo graag dat mijn taarten altijd mat zijn... zoals ik vaak zie op de fotos...

maar mijn taart is altijd glanzend...

dus snap het niet...

wat doe ik verkeerd?

2

Re: Waarom is mijn marsepein bekleding altijd zo glanzend en niet mat?

Zet je je taart als hij bekleed is in de koelkast? Zoja...dan zou het goed kunnen dat het condens is....

Volg je hart...want dat klopt!

3

Re: Waarom is mijn marsepein bekleding altijd zo glanzend en niet mat?

Waar smeer je mee af? Ik heb het een tijdje met botercreme van de mix van de hebshop gedaan. Dan kreeg ik ook glanzende marsepein. Sinds ik afsmeer met Merinque Botercreme is dit probleem verleden tijd....

4

Re: Waarom is mijn marsepein bekleding altijd zo glanzend en niet mat?

marsepein gaat glanzen door vocht en of warmte

5

Re: Waarom is mijn marsepein bekleding altijd zo glanzend en niet mat?

ik vind mijn taarten juist altijd te mat, maar nu het weer weer warmer is, glanzen ze ook weer wat meer.
Trouwens, het ligt ook een beetje aan de marsepein; funcakes glanst meer dan bv zeelandia.

Groetjes, Dorothea.