1

Onderwerp: Fondant met tylose breekt in 100 stukjes

Mijn probleem staat al in de titel. Ik heb gisteren fondant oranje gekleurd en gemengd met tylose. Daarna strookjes gemaakt en over een rolletje laten drogen om er later een kroontje van te maken. Vanochtend een strookje opgepakt, maar het brak gelijk in een heleboel stukjes.  :s

Heb ik nu teveel of te weinig tylose gebruikt? Het was wel echt stevig. Of ligt het niet aan de tylose?

Ik ga in ieder geval maar over op een eenvoudiger ontwerp voor mijn kroon.  :o

Alvast bedankt voor de tips,
Groetjes Christa

2

Re: Fondant met tylose breekt in 100 stukjes

ik heb geen idee waarom dat het breekt maar ik meen ergens gelezen te hebben dat je per 250 gram fondant 3 gram tylose gebruikt. Ik weet niet hoeveel je gebruikt hebt maar misschien ligt het daar aan.

Groetjes Gitty

Op zoek naar leuke taartspulletjes? Kijk vanaf nu op mijn site:www.specialetaartjes.nl/webshop. Spulletjes zijn ook af te halen in Eindhoven

Re: Fondant met tylose breekt in 100 stukjes

Hoi Christa,

Heb het ook gehad met het maken van een vogelkooitje grrr,
heb fondant ( zonder tylose) uiteindelijk in oven op 50 graden laten drogen, ongeveer 30 min en daarna aan de lucht.
(Zie mijn" bird-day'' taart voor mijn moeder),

misschien heb je er iets aan??? Succes!

groetjes Esther

4

Re: Fondant met tylose breekt in 100 stukjes

Ik ben dit probleem al eerder tegen gekomen op het forum.
De meningen verschillen nogal en daarom weet ik nog steeds niet of ik nou wel of niet tylose moet gebruiken en hoeveel dan.

Ik heb inderdaad ook ergens gelezen dat je 3 gram tylose op 250 gram fondant moet gebruiken, maar anderen zeggen weer dat dit (veel) te veel is...

Ik ben om die reden ook nog steeds niet aan mijn eerste strik begonnen.
Sommigen zeggen ook dat je het niet moet laten inwerken, maar er meteen mee moet gaan werken.

Ik weet het dus (nog  steeds) niet  :s

Groetjes, Ilse