1

Onderwerp: Vierkante bakvorm PME

Ik heb de vierkante bakvorm van PME (25x25), maar vind het zelf een nadeel dat de hoeken van deze vorm afgerond zijn..

Op deze foto zie je goed wat ik bedoel...
http://www.mijnalbum.nl/Foto-LVROJHPR.jpg

Heeft er iemand tips of advies wat ik hieraan kan doen? Vind het echt zo jammer, had liever strakke hoeken gehad..
Of weten jullie welke bakvorm wel echt strakke hoeken heeft?

Alvast bedankt! :)

2

Re: Vierkante bakvorm PME

Draai je het kapsel wel om als het uit de oven is, dus onderkant wordt bovenkant? Ik dezelfde bakvorm, maar mijn hoeken zijn redelijk strak. Ik probeer er ook altijd wel goed op te letten met afsmeren, dat ik de hoeken goed strak maak.

Veel liefs Rafaëla

Re: Vierkante bakvorm PME

hmm lastig ja! je kan bij het vullen de kant met de afgeronde hoek op de vulling leggen. dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je cake of biscuitlagen recht gesneden zijn...

een nieuwe vierkante bakvorm? kom ik weer; de silverwood!!!
http://www.deleukstetaartenshop.nl/bakv … -4358.html
prachtige hoeken en enorm veel mogelijkheden!!!

liefs marieke

4

Re: Vierkante bakvorm PME

@ rafaela, ik gebruik inderdaad de onderkant als bovenkant, maar daar zitten juist die afgeronde hoeken.. als je in de bakvorm kijkt zie je dat ook..
Met afsmeren doe je dan extr botercreme op de hoek om er een mooie hoek van te  maken?

@ marieke, de laag omdraaien heb ik inderdaad ook al aangedacht maar was bang dat de bovenste laag dan erg zou gaan kruimelen bij het afsmeren...??
Dan zal ik waarschijnlijk 2x af moeten smeren?
En bedankt voor de tip vd bakvorm...  :thumb:

Re: Vierkante bakvorm PME

ja vaak wle 2x. de eerste keer met een dun laagje soepele botercreme, zo gebeurd en zo opgestijfd in de koeling

liefs marieke