1

Onderwerp: Mokkacreme

Ik wil graag mokkacremé gaan gebruiken voor mijn taart. Ik heb even dus gekeken bij het recept van mokkacremé hier op de site. Wordt dat echt met oploskoffie gedaan? Krijg je dan echt die lekkere mokkasmaak die je vaak op gekochte taarten hebt?

2

Re: Mokkacreme

Het is geen antwoord op je vraag, maar een andere optie is botercreme (van de mix) met smaakstof van patides, heeerlijk romig!  :Y Gister een hele lading mokka caramel cakejes gemaakt  :9

3

Re: Mokkacreme

ik maak mokkacreme met echte koffie (espresso dan) en boter en suiker, persoonlijk vind ik dat lekkerder dan van die vieze poederkoffie.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl

4

Re: Mokkacreme

Heb ik ook aan gedacht maar dan zou ik hem vandaag nog ergens moeten gaan halen en aangezien ik hem vanavond moet hebben is dat geen optie......

5 Laatst bewerkt door Lindadepinda (15-04-2011 09:25)

Re: Mokkacreme

Ik heb hem pas gemaakt met oplosespresso. Echt superrrrrlekker, haha!
Als basis heb ik het botercreme extra luchtig recept genomen.
Dus papje van melk en bloem, af laten koelen (anders gaat het schiften) en door de luchtig geklopte boter. Oplos-espresso met piepklein beetje water aanmaken en erdoor roeren. En ten slotte poedersuiker naar smaak.
Die ga ik echt vaker maken!  :9

edit: qua hoeveelheid heb ik poeder voor 1 kopje espresso gemengd bij 250 g boter. Voor een sterkere smaak kan je meer nemen...

groetjes, Linda (mv Eva, David & Sara)
Een onderschrift is ook maar gewoon een tekst onder je bericht....

6

Re: Mokkacreme

Die zal ik gaan proberen. Maakt het nog iets uit welk merk oplosespresso ik pak aangezien ik dat toch nog even moet gaan halen?