1

Onderwerp: Taart rond 20cm ingezakt, sponsig?? helpppp

ik heb zonet voor t eerst zelf een taartbodem gemaakt van biscuit mix, in de oven stond ie mooi, prikker schoon haal hem eruit laat hem ff staan. kijk weer volgens mij is ie wat ingekakt en wat sponzig, heb hem al omgekeerd maar ook de bodem is niet zo mooi. Maar goed mijn vraag is kan ik hem nu nog wel snijden en vullen? en zo ja hoe lang moet ik wachten tot ik hem snij en vul? mijn bakvorm is 7,5 diepte moet hij dan ook zo dik zijn of hoger? heb al workshps gedaan maar nog niet zelf een biscuit gemaakt!

Re: Taart rond 20cm ingezakt, sponsig?? helpppp

Ja hoor gewoon wat dikker afsmeren.

Ik laat mijn kapsels altijd onderste boven afkoelen.

Dus uit de vorm en dan omdraaien.

En hoeveel mix heb je gebruikt voor de 20 cm??

Groetjes Martine www.tinustaart.com

Re: Taart rond 20cm ingezakt, sponsig?? helpppp

meteen uit de vorm op de kop? ik heb hem 2 min ofzo in de vorm gelaten toen was de bovenkant wat slap of ingekakt...

hij staat nu wel op de kop. ik moet voortaan ook bakspray ofzo gebruiken had hem nu in bakpapier maar dat plakte nog wel helaas.

euh 200 stond op de tabel hier op de site....

na ja dan maar wat extra insmeren........

Re: Taart rond 20cm ingezakt, sponsig?? helpppp

oja en waneer kan ik hem gaan snijden?

5

Re: Taart rond 20cm ingezakt, sponsig?? helpppp

als hij inzakt, is hij waarschijnlijk nog niet helemaal gaar...

Re: Taart rond 20cm ingezakt, sponsig?? helpppp

k weet niet of ie ingezakt is, hij is slapjes iniedergeval hij is wel net zo hoog als het bakblik. Is dat goed?

Re: Taart rond 20cm ingezakt, sponsig?? helpppp

hm hij is wel ingekakt denk ik want hij is dus niet zo hoog als de bakvorm

8

Re: Taart rond 20cm ingezakt, sponsig?? helpppp

maar dat zegt niets, dat hij niet zo hoog is als het bakblik..
Nu gewoon goed af laten koelen, en dan als hij koud is maar eens doorsnijden! succes!