Onderwerp: Biscuit wordt oud en droog in koelkast
Hoi allemaal,
Heb hier al naar geprobeerd te zoeken maar krijg toch geen duidelijke antwoorden eruit.
Mijn taarten maak ik van eigen gemaakte biscuit deeg. Recept uit ouderwets kookboek van suiker, eieren, vanille suiker, bloem en maizena. Ik gebruik dus niet de kant en klare biscuitmix.
Maar het probleem waar ik altijd mee zit, je hebt vullingen die in de koelkast bewaard moeten worden, maar zodra ik mijn taarten bekleed en wel in de koelkast ga bewaren en ik snij ze aan zijn ze zo droog en lijkt wel oud.
Herkennen jullie dit?? Als ik de taart buiten de koelkast hou blijft het biscuit heerlijk zacht.
Ik weet niet wat ik hieraan moet doen, want ik vind het zonde om of taarten met droge biscuit te maken of taarten zonder koelkast vullingen.
Wie of wie heeft voor mij de oplossing??? Oh ja en de reden dat ik een standaard recept voor biscuit gebruik is omdat dat een stuk goedkoper is dan de biscuitmix. En persoonlijk vind ik maar weinig smaak zitten aan de biscuitmix, aan mijn recept zit meer smaak.