1

Onderwerp: spoedvraag gele roompoeder

Ik heb gisteren een emmertje gele roompoeder van De Sligro meegenomen. Ik wil het als vulling gebruiken voor een taart.
Er staat niets over opstijven.
Dit moet denk ik wel?
En is een half uur voldoende?

Staan er nog meer dingen niet op? Of kan ik verder dit gewoon volgen:

Toepassing: Gebruik de gele roompoeder bijvoorbeeld als basis voor baveroise. Zwitserse room, taarten, creme au beurre, vulling voor fruittaartjes of roombroodjes. Tevens is het mogelijk allerlei smaken (bijvoorbeeld karamel of mokka) en garnituren (zoals nougat de montelimar) aan de gele room toe te voegen. Deze roompoeder is voortreffelijk van smaak en diepvriesbestendig.
Verwerking: Voeg 1 liter water toe aan 400 gram gele roompoeder. Meng het met een garde of mixer in circa 5 minuten tot een gladde massa.

2

Re: spoedvraag gele roompoeder

Ik heb de gele roompoeder van Sligro nog nooit gebruikt, maar deze van Dr Oetker hoeft maar kort op te stijven, 5 minuten of zo. Ik zou het gewoon proberen, ik denk dat je het snel genoeg ziet ;) Succes ermee !

Groetjes, Conny

3

Re: spoedvraag gele roompoeder

Ik zou ook gewoon even kijken ik denk dat 10 minuten misschien al goed is. Je ziet het vanzelf

Groetjes Bianca

4

Re: spoedvraag gele roompoeder

Hai,  bedankt voor het reageren.

Mijn man heeft het voor ons klaargemaakt, en hij zei dat het na het mixen al de goede dikte had . Opstijven hoeft blijkbaar niet.  Smaak viel me helemaal niet tegen (merk is Nielsde Veye).