1

Onderwerp: cupcakes, melk in magnetron?

Ik kreeg hier op het forum de tip om voor cakejes helemaal geen koelkast-koude ingrediënten te gebruiken (http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=140215)
Van eieren en boter wist ik dat ze op kamertemperatuur moeten zijn, van melk niet.

Ik vraag me daarom af: als jullie melk nemen die net uit de koelkast komt, warmen jullie die dan even op in de magnetron?
Of zetten jullie de melk tijdig uit de koelkast?
Of gebruikt eigenlijk iedereen gewoon koelkast koude melk?

2

Re: cupcakes, melk in magnetron?

Ik warm eigenlijk nooit die paar eetlepels op in de magnetron. Misschien ben ik daar te lui voor  ;)
Maar ik heb er nog geen problemen mee gehad.

A colourful cake for a colourful day!
www.colourfulcakes.nl

3

Re: cupcakes, melk in magnetron?

Ok.
Ik had een paar keer koude melk gebruikt en vond mijn cupcakes wel goed gelukt.
Maar ik weet eigenlijk niet hoe ze "horen te smaken".
Voorheen niet vaak cupcakes geproefd.
Dus ik dacht, ik vraag het toch even na, misschien worden ze toch nog beter als je lauwe/warme melk gebruikt.
Bedankt voor je antwoord.

4

Re: cupcakes, melk in magnetron?

Ik zet de melk wel even in de magnetron, zodat het koude eraf is  :Y

5

Re: cupcakes, melk in magnetron?

ik laat melk altijd even kamertemperatuur komen zodat de andere ingredienten niet "schrikken" ;)

It's never to late to become what you might have been

6

Re: cupcakes, melk in magnetron?

In het vervolg ga ik toch maar geen koude melk meer gebruiken.
Bedankt voor het reageren.