1

Onderwerp: petit fourtje bekleden

Ik heb deze nooit eerder gemaakt maar heb er een leuk idee voor. Weet alleen niet of het gaat werken  :s
Als ik een grote vierkante taart bak, die in stukjes snij, zijn de stukjes dan nog stevig genieg om te bekleden? Ik wil er kleine cadeautjes van maken.
En wat adviseren jullie? marsepein of fondant?

Mijn taarten, cupcakes en cakepops zijn te zien op https://www.facebook.com/pages/Sweets-b … 4941060258 Ik vind het leuk als jij mijn pagina leuk vindt!

2

Re: petit fourtje bekleden

Hoi,

Ik denk dat dat best kan hoor.
Ik heb een keer petit fourtjes gemaakt. Ik had toen alleen de bovenkant bekleed. Ze waren gevuld met jam en een monapudding. Erg lekker, maar door de vrij zachte vulling zakten ze scheef.
Als je voor een iets steviger vulling zorgt blijven ze denk beter overeind.
En marsepein of fondant, ik denk dat dat gewoon een kwestie van smaak is...
Succes! enne wel showen he?

Groetjes Gerien

3

Re: petit fourtje bekleden

Zal ik doen hoor Gerien!
Als ze goed gelukt zijn natuurlijk he  ;)
Stevige vulling?? Banketbakkersroom? Dat is wel steviger dan pudding toch :rolleyes:

Groetjes Mirel

Mijn taarten, cupcakes en cakepops zijn te zien op https://www.facebook.com/pages/Sweets-b … 4941060258 Ik vind het leuk als jij mijn pagina leuk vindt!

4

Re: petit fourtje bekleden

Ik heb het eens geprobeerd om ze te maken en wilde ze overgieten met ganache, dat werd 1 grote plumpudding puinhoop  :lol:

(nu lach ik er om, toen kon ik wel janken)

Ik vind persoonlijk met cake gemakkelijker werken als je petit fours maakt omdat dit steviger is, biscuitmix valt al om als je er alleen naar kijkt.

Veel succes!