Onderwerp: Hoe ik begon....
'k Weet het.... 'n mens moet 'n hobby hebben, tussen het opvoeden, bemoederen, socializen, zingen, werken, huishouden, koken, twitteren, Facebooken, Hyven, bloggen, fotograferen & dtp-en door.
En dat is bij mij het maken van marsepein- e/o fondanttaarten geworden.
Jarenlang keek ik alleen maar naar de taartenmakerij van schoonpapa (gepensioneerde bakker). Echter was het niet mijn idee van taarten maken. Wel ontzettend lekker natuurlijk, maar 'k miste iets. Totdat 'k mooie marsepeintaarten hier & daar voorbij zag komen.
Na vele Uitzending Gemist(e) filmpjes, zoals de basistechniek: http://beta.uitzendinggemist.nl/aflever … basistaart & daarna het leren decoreren (met o.a. dit filmpje): http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE gevolgd te hebben, was ik verkocht....
Halverwege vorig jaar ben ik zelf begonnen met het maken van taarten. Ondertussen verslavend, maar toch ontzettend relaxt. Heerlijke gedachte om aan 1 ding te denken ;o).
Tot op heden mag 'k niet klagen. 'k Krijg de ene verzoek na de andere, maar het moet leuk blijven. Zelfs schoonpapa roept iedere keer: "Mijn complimenten". Toch lijk ik iets te "missen". Door mij aan te melden bij deze geweldige site, hoop ik er achter te komen wat het precies is.
Mocht het niet lukken, dan zal ik maar eens een kijkje nemen bij een taartenworkshop hier in de buurt. Misschien, dat ik ooit nog een cursus icing ga volgen. En wel vanaf het maken tot aan het uitsmeren van de icing.