1

Onderwerp: Mijn eerste taart, dillemma over de vulling

Hallo allemaal,
Ik ga volgende week mijn eerste taart maken en ik heb tal van ideeen voor de vulling. Alleen ik had gelezen dat marsepein niet goed in de koelkast kan en veel van de vullingen die ik heb gezien moeten wel in de koelkast? Klopt dit van de marsepein? of kan het wel gewoon in de koelkast? want ik zie dat vele van jullie iets met slagroom maken als vulling en dan ook de taart bekleden met marsepein... :rolleyes:  Graag reacties!

En nog 1 vraagje: ik lees veel over de kwarktaart pudding van mona als vulling. Die vind ik zelf erg lekker, maar die moet waarschijnlijk ook gekoeld blijven neem ik aan?!

2

Re: Mijn eerste taart, dillemma over de vulling

Als de vulling in de koelkast moet, dan zal de marsepein ook in de koelkast belanden.............geen probleem als je goed afsmeert met botercreme 1:1. Marsepein kan gewoon in de koelkast als het op een taart zit........het is alleen vocht/condens dat eventueel voor problemen (smelten) kan zorgen.

En ja, als de mona in de winkel in de koeling staat, dan thuis ook  :Y

3 Laatst bewerkt door CindyM (24-03-2011 22:01)

Re: Mijn eerste taart, dillemma over de vulling

heel handig om te onthouden: als het in de supermarkt in de koeling staat voordat je het koopt, moet het thuis ook in de koeling  ;)

edit: ik had mijn scherm al even openstaan, maar ik zie dat karin dat ook al gezegd had  :o

4

Re: Mijn eerste taart, dillemma over de vulling

Kan je gewoon een mona toetje als vulling gebruiken??