1

Onderwerp: banketbakkersroom

Weet iemand heel toevallig hoeveel gram banketbakkersroom je ongeveer hier mee maakt
http://www.deleukstetaarten.nl/recept/3 … kkersroom/ ?

2

Re: banketbakkersroom

:think: je had het toch zelf gemaakt??

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

3

Re: banketbakkersroom

Kopt, maar die is al op. Dus wegen gaat niet meer.

Ik wil het nu eens maken met slagroom, en vond dit:
gebruik op 400 gr bereide banketbakkersroom 200 gr slagroom.
Het komt vast allemaal niet zo nauw, maar omdat ik een beginneling ben wil ik liever  eerst "precies" afpassen.
Ook omdat ik niet weet hoe het "hoort" te smaken.

En als ik weet hoeveel het weegt, weet ik ook hoeveel slagroom ik in huis moet hebben.

4

Re: banketbakkersroom

Als je de melk even weegt en de rest van de gewichten bij elkaar optelt dan heb je een ongeveer gewicht samen, dus een kleine inschatting van de totale hoeveelheid, beetje meer of minder van de slagroom maakt dan, denk ik, niet zo heel veel uit. Helemaal niet als je de slagroom er in gedeeltes bij doet en niet alles in 1 keer.

Succes.

Christine.

5

Re: banketbakkersroom

dat valt uit te rekenen.

2 eidooiers a 20gr =  40gr
bloem                         25gr
suiker                         40gr
melk                         250gr
vanillesuiker                 8gr
                             -----------
totaal                       363gr

het soortelijk gewicht van melk is wel iets meer dan van water maar dat valt bij deze hoeveelheid te verwaarlozen.

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.

6

Re: banketbakkersroom

Super, bedankt voor jullie hulp .