1

Onderwerp: Paars en donker blauwe kleurstof laat fondant ´breken´

Hallo allemaal,

Ik heb al eens eerder een bericht geplaatst over het ´breken´ van fondant.

Mijn cursisten zijn er nu ook achter gekomen, dat als je paars (violet) of donker blauwe kleurstof toevoegd aan je fondant het een andere structuur krijgt. Hebben jullie daar ook last van?

Het beste werkt nog altijd roze, oranje of licht blauw of groen.

Ik blijf het maar lastig vinden en heb het idee dat het een soort reactie is van het fondant op de kleurstof...  :s

Groetjes,
Annette.

Even de wereld om je heen vergeten!!! Heerlijk!

Re: Paars en donker blauwe kleurstof laat fondant ´breken´

Ik denk dat dat ook sterk afhangt van je fondant en je kleurstof...
Ik heb er met M&B en sugarflair eigenlijk geen last van, met americolor een stuk meer  :Y

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Paars en donker blauwe kleurstof laat fondant ´breken´

Ik heb hetzelfde probleem, met MMF, en de wilton kleuren. De structuur verandert idd. Heb wel gemerkt als ik er bij het maken van m'n MMF een eetlepel meer water bijdoe, het al wat beter gaat. Heel goed doorkneden, en na het uitrollen heel snel op de taart leggen. Maar het blijft een rotkleur.

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

4

Re: Paars en donker blauwe kleurstof laat fondant ´breken´

Bedankt, ik kan idd eens een ander merk kleurstof gebruiken. Ik ben over Pattenice fondant namelijk wel erg tevreden  :Y

Groetjes,

Annet.

Even de wereld om je heen vergeten!!! Heerlijk!

5

Re: Paars en donker blauwe kleurstof laat fondant ´breken´

Callebaut fondant heeft geen last van de donkere kleuren... je zou het 'es kunnen proberen?! (M&B ook niet trouwens)

Met zoete groet! Akire