1

Onderwerp: Pralinepoeder?

Ik heb hier een recept voor chocoladetruffels (kreeg nl. vanavond via een kennis van m'n moeder een zak pure chocolade, eerste lichting ofzo, echt het lekkerste dat er moet zijn, al hou ik niet van puur) maar daar moet pralinepoeder in. Ik heb daar nog nooit van gehoord.
Iemand enig idee waar ik dat kan krijgen?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

2

Re: Pralinepoeder?

Dat kan je volgens mij zelf maken.Praline is gekaramelliseerde suiker met fijngehakte amandelen.Je moet evenveel suiker als amandelen nemen.Als het afgekoeld is kan je het heel fijn maken.

3

Re: Pralinepoeder?

Is gekarameliseerde suiker gewoon suiker in een pannetjes doen en verwarmen tot je een bruine bubbelende massa krijgt? En dan op een bord storten en laten afkoelen (m.a.w. borstplaat maken)?

En hoe maak je dat fijn dan? Gaat toch heel erg plakken?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

4

Re: Pralinepoeder?

Ja gewoon laten smelten dan amandelen erdoor.dan op bv bakpapier uitgieten, hard laten worden en dan fijn maken (met deegroller? of keukenmachine).moet goed gaan.Ik denk wel dat je het zo dun mogelijk moet verspreiden op het bakpapier.

5

Re: Pralinepoeder?

Ik ga straks amandelen halen en het uitproberen. Misschien het beste om van die schilfers te halen bij de bakafdeling? Die zijn al zo klein mogelijk.
Dat fijn malen wordt nog moeilijk, heb geen keukenmachine. Enkel een hakmolentje voor uien. En poeder klinkt echt superfijn. Misschien eens een vijzel aanschaffen.

Het lijkt me dat je dat poeder toch ook wel ergens moet kunnen krijgen.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

6

Re: Pralinepoeder?

Net amandelen gehaald maar zie nu in het recept dat je gewoon 800 gram van dat poeder nodig hebt (op 200 gram chocolade) :s

Truffels gaan het dus denk ik vandaag niet worden. Of ik moet het recept even gaan delen, ligt eraan hoeveel poeder ik voor elkaar krijg.

Heeft nu echt niemand van dat spul gehoord of enig idee waar je het kan kopen. Het zal toch wel vaker gebruikt worden lijkt me. Zou de Sligro het misschien hebben?

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

7

Re: Pralinepoeder?

als je zoveel nodig hebt en je maakt het zoals hierboven staat, dus caramel met amandelen denk ik dat het heel zoet gaat uitvallen...

zelf maak ik het (zoals op school geleerd) met amandelschilfers of grof gecutterde noten, daar een paar eitjes door en kristalsuiker dit in de oven laten opdrogen/bruinen en dan in de robot fijnmixen.... lijkt me meer notensmaak en minder zoet...

groetjes, Katleen  - patissière en cakedesigner, met workshops!

8

Re: Pralinepoeder?

Gut, nu weet ik het helemaal niet meer. Op google is ook helemaal niets te vinden over pralinepoeder.

Vrees dat ik een andere bestemming moet zoeken voor mijn bak met chocoladebrokken.

[b][color=pink][url=http://www.naara.nl]Na

9 Laatst bewerkt door tom poes (19-10-2007 12:41)

Re: Pralinepoeder?

Heb je iets aan deze link?
http://www.goldweb.nl/culinair/patis/pb070.htm

De hoeveelheden lijken mij groot, je krijgt zo een minstens een kilo bonbons, wel :P , maar misschien een beetje veel om het recept eens uit te proberen?

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"