1

Onderwerp: vraagje * bewaren*

Ik wil vrijdag middag een beschuit taart bakken en 12 cupcakejes
hoe kan ik die het beste tot zaterdag ochtend bewaren
Ik wil ze zaterdag ochtend vullen en versieren
om ze rond een uur of 4 als de visite komt te eten
hoe kan ik ze dan het beste bewaren
als ze opgemaakt zijn zeg maar

2 Laatst bewerkt door Elly67 (06-03-2011 22:55)

Re: vraagje * bewaren*

De cupcakes zou ik in een taartdoos doen met een plastic zak erom heen en het bisquit een nachtje in de vriezer. Die is zaterochtend met een uurtje ontdooit en wat smeuiiger.
Gedecoreerde taart bewaren afhankelijk van de vulling. Moet de vulling in de koelkast (bijv. slagroom, bavarois), dan moet de hele taart in de koelkast. Als je vult met botercreme kan de taart buiten de koelkast bewaard worden. In beide gevallen in een taartdoos.
De cupcakes worden droog in de koelkast, dus die zou ik weer in de doos met een plastic zak erom heen bewaren. Houd hier met vullen/decoreren rekening mee.

Overigens vind ik cupcakes het lekkerst als ze vers gebakken zijn. Ik probeer altijd te bakken op de dag dat ze gegeten worden (lukt natuurlijk niet altijd)

Groetjes, Elly

3

Re: vraagje * bewaren*

Bewaarvragen horen niet in bakken & vullen maar in taartdecoratie algemeen.

[MOVE] --> TDA

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

4

Re: vraagje * bewaren*

cupcakes zijn zo klaar en inderdaad vers het allerlekkerst. Je kunt natuurlijk wel vantevoren de deco maken. Afwegen, mengen, vullen en bakken kost nog geen 45 minuten. Alleen nog afkoelen en de deco kan erop...

5

Re: vraagje * bewaren*

thanks voor alle tips