1

Onderwerp: rusten marshmallowfondant

Hoe laat je mmf rusten:
Wel of niet afgedekt?
Gewoon op kamertemperatuur? Dus ook dan niet in koelkast zetten?


Waarom laat je het rusten voordat je het kleurt?
Dat het even af kan koelen zodat het minder plakkerig wordt?
Of laat je het even afkoelen zodat je zeker weet dat je kleurstof niet gaat klonteren enzo?

2

Re: rusten marshmallowfondant

op kamertemperatuur in plastic verpakt.

Van dat kleuren weet ik niet. Heb alleen nog met gekleurde marshmellows gewerkt.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: rusten marshmallowfondant

ik heb al verschillende keren mm fondant gemaakt. Als de mm in de magnetron verwarmt dan ook de kleurstof bij voegen. Ik heb geen poeder gebruikt maar de vloeistof.

4

Re: rusten marshmallowfondant

ik heb ook regelmatig met mmf gewerkt
ik liet het eerst rusten en kleurde het daarna
maar ik denk persoonlijk dat het niet zoveel uit maakt wanneer je het toevoegd

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

5

Re: rusten marshmallowfondant

ik kleurde ook achteraf. Ik denk dat als je het laat rusten, dan is het iets wat minder rekbaar, en krijg je geen "luchtgaatjes" (zo noem ik ze) in je fondant. Het is spek en rekt!

Ik had wel aldoor gaatjes erin en ben over gestapt naar marsepein. Vind ik persoonlijk beter, ik deed eerst MMF omdat je dat zelf kan maken en dus goedkoper.

:)

Groetjes Christa!

6

Re: rusten marshmallowfondant

ik mengde het altijd met marsepein
zo heb je de positieve punten van marsepein gecombineerd met de rekbaarheid van fondant, ideaal :D

Kettingtaart ronde 6, Thema Zomer in felle kleuren!!

7

Re: rusten marshmallowfondant

Dank jullie wel voor alle tips/info. Al met al steek ik hier heel wat op.