1

Onderwerp: fondant

hoi,

ik ben ook een beginnende taarten maakster.
erg verslavende hobby, zeker als je jullie site bekijkt.

ik heb het rolfondant (alternatief) gemaakt maar heb het probleem dat het te korrelig blijft.

ik denk dat ik te weinig glucose gebruik. wat moet ik zien als 1/3 kop.
75 ml of zo iets.

verder heb ik vloeibare frietuurvet van euroshopper. Is dit misschien het probleem?

2

Re: fondant

Hoi Handia,

Heb je de poedersuiker goed gezeefd? Korrelig houdt inderdaad meestal in dat je te weinig vocht hebt gebruikt.

Ik heb eerlijk gezegd nooit het alternatieve recept gemaakt, dus ik kan je ook niet zo heel goed helpen. Misschien dat Marianne wat meer weet, maar ik weet wel dat zij nu ook altijd de andere variant maakt, misschien ook omdat het toch soepeler is. En Marianne weet ws ook wel hoeveel bedoelt wordt met 1/3 kop.

Groetjes en succes. Inge

Groetjes, Inge
Deleukstetaartenshop & Taartopmaat

3

Re: fondant

Hoi handia, die kop betekent letterlijk "kop", dus

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag