1 Laatst bewerkt door Marijke1981 (01-03-2011 18:00)

Onderwerp: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Hoi allemaal,

http://www.mijnalbum.nl/Foto-BPCLRRUB-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-HFXTN8UM-D.jpg


Ik wil in dit bakvorm biscuits bakken en en dan zoals bijv de vorm voor een paasei de 2 helften op elkaar doen, alleen ik wil ze eigenlijk niet met marsepein of fondant bekleden maar als je de vormen goed in de biscuits ziet anders bewerken (misschien eetbare verf of iets) en dus aankleden dat je geen kaal biscuit heb.

Ik hoop dat jullie goede tips en adviezen voor mij hebben zodat ik er mee aan de gang kan .


Alvast heel erg bedankt voor het meedenken.


Groetjes Marijke

Groetjes Marijke

2

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Niemand of ben ik nu te ongeduldig :o  :)

Groetjes Marijke

3 Laatst bewerkt door Marijke1981 (01-03-2011 21:04)

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Is er niemand die mij antwoord kan geven???

Ik bedoel gewoon met iets anders opmaken / bekleden  dan met marsepein of fondant of marsefond, omdat je denk ik wel als je de biscuits er in gebakken hebt dat je toch wel de afdrukken er in ziet en je het dan toch ook met iets anders kan bekleden zeg maar of misschien met eetbare verf?  :think:

Dat weet ik dus niet  :s  en vandaar dat ik het aan jullie wil vragen :)

Sommige mensen vinden marsepein en zo gewoon te zoet vandaar.


Ik hoop dat iemand mij er antwoord op kan geven of een idee heeft  :)

Groetjes Marijke

4

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

ganache???

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

5

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Carien schreef:

ganache???

Zou ik ook denken of opspuiten met mbc of vloeibare fondant of glazuur.

6

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Hoi Carien ,


Ja daar zat ik ook wel aan te denken alleen weet niet of dat mooi wordt.

Is natuurlijk ook wel weer grappig lijkt het op een groot chocolade ei maar dan is het taart  :D


Maar in ieder geval bedankt voor je reactie :thumb:

Groetjes Marijke

7

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

botercreme gekleurt met kleurstof is ook een optie zoals je vaak kindertaarten ziet althans hier in belgie word geregeld met gekleurde botercreme gedaan

8

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Hoi Veronneke,


Bedankt voor je reactie.

Alleen wordt het dan niet erg boterig of valt het wel mee en dan als je

de botercreme er op hebt gedaan dan met dingetjes versieren bedoel je???

Ik smeer ook wel af met botercreme als ik wel met marsepein bijv bekleed alleen dan is dat toch anders of niet  :think:

Groetjes Marijke

9

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Ik denk dat het relief er niet heel duidelijk uit komt, niet heel scherp. Misschien heel dun bedekken met gesmolten chocolade of zo...

10

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Hoi Biggeltaart,


Bedankt voor je reactie.  :thumb:


Ik weet het ook niet zeker dus de enige manier om er achter te komen is om ze snel te gaan bakken in de vorm en dan zal ik er achter komen of het er goed uit komt of niet.

Maar verder denk ik ook wel ja dat het met een dun laagje ganache er het beste dan uit komt.

ga het proberen.  :)

Groetjes Marijke

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Ik heb die bakvorm vorig jaar gekocht en gebruikt. Maar mijn ervaring is dat de relief er niet duidelijk uitkomt als het gebakken is. Ik heb het zelfde ei als jij laat zien gebruikt en deze wel bekleed met marsepein.
Zie deze topic voor de foto: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=91894

12

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Het word dan inderdaad een boterachtig gedoe dat wel.
Ik gebruik botercreme ook als ik met marsepein werk
maar je hebt hier kindertaarten die gewoon niet met marsepein versiert worden maar met gekleurde boter zal is zien of ik er een foto van vind

13

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Oke, ben benieuwd!


Dank je Veronneke lijk me leuk om er een foto van te zien  :thumb:


Dank je wel  :)

Groetjes Marijke

14

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Saskia mv Lisa schreef:

Ik heb die bakvorm vorig jaar gekocht en gebruikt. Maar mijn ervaring is dat de relief er niet duidelijk uitkomt als het gebakken is. Ik heb het zelfde ei als jij laat zien gebruikt en deze wel bekleed met marsepein.
Zie deze topic voor de foto: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=91894


Hoi Saskia mv Lisa,


Oke, dat is toevallig ook bij de lidl zeker.

Maar toen je de 2 helften op elkaar had gedaan had het wel een beetje de vorm van een paasei.?

Maar mooie taart hoor! :thumb: mooie kleuren!

Ik weet dat de mensen voor wie ik het wil maken niet zo heel erg gek zijn op marsepein en ik wil er een vulling in doen met advocaat dus ik denk dat ik er een dun laagje ganache overheen doe en dan nog wat bewerken en opvrolijken met wat andere dingen.

Dan zal het vast wel mooi worden.

Heb jij er ook wel eens cakebeslag in gedaan?

Ik heb de vorm nog niet eerder gebruikt ben benieuwd, moet ook even meten hoeveel ik van alles nodig heb voor het beslag.

Groetjes Marijke

15

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

dit zijn eigen baksels van mij die ik ooit gemaakt heb en afgewerkt met botercreme
1ste is piraat taart met snoep
2de moet een draak voor stellen maar vind hem meer van een hagedig of salamnder weg hebben ook weer versiert met snoep
http://94.100.118.204/1246200001-1246250000/1246248601-1246248700/1246248605_16_4joY.jpeg

http://94.100.113.5/1246250001-1246300000/1246250601-1246250700/1246250696_16_y0nH.jpeg

http://94.100.113.5/1246250001-1246300000/1246250601-1246250700/1246250696_5_y0nH.jpeg

Ze zijn niet moeders mooiste maar dit waren mijn twee aller aller eerste taarten

16

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Marinina schreef:
Carien schreef:

ganache???

Zou ik ook denken of opspuiten met mbc of vloeibare fondant of glazuur.



Hoi Marinina,


Ik heb nog geen ervaring met mbc alleen met mix of 1:1 ga het maar eens maken ben wel benieuwd wat het verschil is en vloeibare fondant heb ik ook nog niet gebruikt, bak nog niet zo lang op deze manier maar glazuur is ook wel wat ga er eens over nadenken en dan kijken wat ik wil.

Bedankt voor het meedenken! :)  :thumb:

Groetjes Marijke

17

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

veronneke schreef:

dit zijn eigen baksels van mij die ik ooit gemaakt heb en afgewerkt met botercreme
1ste is piraat taart met snoep
2de moet een draak voor stellen maar vind hem meer van een hagedig of salamnder weg hebben ook weer versiert met snoep
http://94.100.118.204/1246200001-1246250000/1246248601-1246248700/1246248605_16_4joY.jpeg

http://94.100.113.5/1246250001-1246300000/1246250601-1246250700/1246250696_16_y0nH.jpeg

http://94.100.113.5/1246250001-1246300000/1246250601-1246250700/1246250696_5_y0nH.jpeg

Ze zijn niet moeders mooiste maar dit waren mijn twee aller aller eerste taarten



Nou voor je aller aller eerste taarten vind ik ze wel mooi hoor! en heel erg bedankt dat je de fotos er op gezet heb nou heb ik er een idee van.

Leuke taarten hoor!


Bedankt!  :)

Groetjes Marijke

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Marijke1981 schreef:
Saskia mv Lisa schreef:

Ik heb die bakvorm vorig jaar gekocht en gebruikt. Maar mijn ervaring is dat de relief er niet duidelijk uitkomt als het gebakken is. Ik heb het zelfde ei als jij laat zien gebruikt en deze wel bekleed met marsepein.
Zie deze topic voor de foto: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=91894


Hoi Saskia mv Lisa,


Oke, dat is toevallig ook bij de lidl zeker.

Maar toen je de 2 helften op elkaar had gedaan had het wel een beetje de vorm van een paasei.?

Maar mooie taart hoor! :thumb: mooie kleuren!

Ik weet dat de mensen voor wie ik het wil maken niet zo heel erg gek zijn op marsepein en ik wil er een vulling in doen met advocaat dus ik denk dat ik er een dun laagje ganache overheen doe en dan nog wat bewerken en opvrolijken met wat andere dingen.

Dan zal het vast wel mooi worden.

Heb jij er ook wel eens cakebeslag in gedaan?

Ik heb de vorm nog niet eerder gebruikt ben benieuwd, moet ook even meten hoeveel ik van alles nodig heb voor het beslag.

Ja ook bij de lidl gekocht.

Ik heb de beide helften uitgehold en toen gevuld, de randjes ingesmeerd met bc en toen tegen elkaar aan geplakt de buitenkant met bc ingesmeerd en toen bekleed.

Met cakebeslag heb ik het nog nooit gemaakt maar moet volgens mij ook wel kunnen. Hoeveel mix ik gebruikt heb weet ik niet meer.

Nadat ik hem gevuld en bekleed had, had hij nog steeds de vorm van een ei. Alleen door het recht opzetten zakte de onderkant wil iets in, werd dus plat. Maar ik vond dat hij verder nog goed in vorm bleef.

19

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

Ik heb speciale vloeibare fondant.. misschien is dat een idee?

20

Re: Graag jullie advies voor het bekleden van een biscuit uit deze vorm

zou je ze niet met royal icing kunnen versieren?
dan kun je preceis lijntjes 'overtrekken' etc...

groetjes, Lis   
ik droom taarten, nu nog maken zoals ik ze droom