Onderwerp: TEXEL: wie wil mij helpen met zijn advies
Hallo Allemaal,
WAUW wat maken jullie allemaal prachtige kunstwerken zeg, ben jaloers op jullie, fantastisch.
Ik ben nieuw hier op dit forum en heb een probleem en hoop dat jullie mij hiermee willen helpen en evt. adviesen hebben.
Ik vind het erg leuk om taarten te maken, gewoon voor prive, verjaardagen van mijn kinderen en familie.
Ik heb inmiddels 2 taarten zelf gemaakt, een carstaart voor mijn zoontje van 5 en een hart voor mijn moeder, met heel veel plezier en ze smaken ook nog lekker, hahaha, maar................
Ik heb mijn kapsel gemaakt, dan heb ik hem laten afkoelen en daarna netjes doorgesneden.
Als vulling heb ik gebruikt: slagroom, banketbakkersroom en een blikje vlaaivulling, dit heb ik allemaal voorzichtig door elkaar gemengd (wel de slagroom geklopt en de banketbakkersroom stijf)
Hiermee heb ik de tussenlaag besmeerd, de zijkanten en de bovenkanten.
Daarna ben ik de gekleurde marsepein (bij de bakker vandaan) gaan uitrollen op poedersuiker.
Nou helemaal mooi en super gelukt.
Dus ik zet heb (nog niet afgewerkt) in de koelkast en de tweede keer in de kelder.
Maar nu komt het probleem:
ALS IK DAN DE VOLGENDE OCHTEND DE TAART WIL DECOREREN, DAN IS ALLE MARSEPEIN WEGGELOPEN NAAR BENEDEN, DUS GEWOON OPGELOST EN LIGT ALS EEN PLASJE ONDERAAN DE TAART.
EN IK VIND DIT ZO ONTZETTEND JAMMER, EN SNAP OOK NIET HOE DIT KAN.
Ik woon op texel en heb de plaatselijke bakker timmer om advies gevraagd en deze zegt dat ik geen poedersuiker moet gebruiken maar strooimeel (wat is dit)
Graag zou ik willen vragen of iemand mij wil helpen met hun verhaal en ervaringen en of iemand nog tips voor mij heeft.
Ik zie bij jullie allemaal super gave taarten.
Zou iemand mij bijvoorbeeld zijn recept willen doormailen voor het aantal en hoeveelheden enz.
Ik zou jullie echt heel dankbaar zijn.
Ik vind het zo leuk, maar zo jammer dat het einde het dan niet is.
Ik wil nu voor mijn schoonvader een taart maken, die wordt 2 maart 70, dus ik hoop op jullie adviesen en hulp.
Een fijn weekend en veel bakplezier.
Ik kan nog heel veel van jullie en de site leren.
Groetjes van texel