Onderwerp: afsmeren met funcakebotercreme bekleden met fondant
Hallo medebakkers,
Ik ben deze week naar wormer geweest in de winkel,te gek helemaal leuk.
Ik heb daar spulletjes gekocht,ga dit weekend een bumbataart maken voor mijn nichtje die twee is.Spannend!!!! wil de taart vullen met jam of banketbakkersroom en afsmeren met botercreme.Ga nu fondant gebruiken want marsepein is niet uit te rollen,Lijk onderhand wel op een bodybuilder zulke spierballen.Fondant is makkerlijker uit te rollen denk ik.Nu lees is overal dat ik de botercreme niet kan gebruiken omdat de fondant dan smelt.Heb de funmix maar kan niet vinden op de verpakking of dat 1:1 is.Kan ik slagroom gebruiken misschien?Heb tijdens een workschop wel slagroom gebruikt maar die taart was bekleed met marsepein,ging prima.Nou ben benieuwd naar jullie reacties.Bakgroetjes Judith

citroenschilraspel lijkt me wel wat, eens proberen een keer
Het kan namelijk zijn dat door te lage temperatuur de boter in de botercrème hard wordt en het water weer loslaat, vooral als er (net) niet genoeg is gemixt. Daar zit ook het risico. Door te kort mixen of niet op de juiste temperatuur bewaren kan het vet (=boter) en het vocht (=water) weer scheiden en dan krijg je water onder je fondant/marsepein, met smelten als mogelijk gevolg.
succes. als je voorzichtig bent, gewoon vanillie. lust bijna iedereen. anders vragen wat voor smaak ze willen en is het voor jezelf leef je uit