Onderwerp: invriezen/ontdooien... snap ik het nu eindelijk??
Het blijft een lastig gebeuren... goed invriezen en goed ontdooien, vind ik.
Graag jullie mening. Klopt dit een beetje?
Dus invriezen:
Losse biscuit in een plastic zak in de vriezer.
Gevulde en afgesmeerde biscuit in een plastic zak in de vriezer.
Gedecoreerde taart in een taartdoos en die in een plastic zak in de vriezer. Eventueel zonder taartdoos, maar dan opletten dat het plastic niet tegen de taart aan komt...
Ontdooien:
Losse biscuit paar uur voor vullen en bekleden uit de vriezer in de koelkast (of op kamertamperatuur?) in de plastic zak.
Gevulde en afgesmeerde biscuit paar uur voor bekleden uit de vriezer (of toch 24 uur?) ontdooien (in de plastic zak?) in de koelkast of kamertemperatuur, afhankelijk van de vulling.
Gedecoreerde taart 24 uur voor aansnijden uit de vriezer in de taartdoos, zonder plastic zak in de koelkast. De laatste 3/4 uur (afhankelijk van de vulling) op kamertemperatuur ontdooien in de taartdoos.
Of sla ik nu volledig de plank mis of mis ik van alles? Vast bedankt voor het lezen en jullie feedback.