1 Laatst bewerkt door Superwomen (23-02-2011 10:53)

Onderwerp: kwark gebruiken als vulling en invriezen ?

Hallo,

Ik was van plan om een taart te vullen met aardbeien kwark en daarna de taart invriezen.
Heeft iemand hier ervaring mee ? Kan dit ?
Of moet ik de kwark eerst verstevigen met gelatine of met klopfix ?
Zo ja, hoe moet dit ?
Wel veel vragen, maar kon het zo snel nergens vinden.

Groetjes Diana..:)

2

Re: kwark gebruiken als vulling en invriezen ?

Ik zou de kwark wel verstevigen, om te voorkomen dat het er tussen uit loopt. Is het kant-en-klare aardbeienkwark of ga je het zelf maken? Als je er geen slagroom door doet, kun je denk ik het beste gelatine gebruiken. Gebruik dan 2 blaadjes, dat is denk ik wel genoeg. Week de blaadjes in koud water 5 minuten. Verwarm een klein beetje (paar eetlepels) vloeistof (water, of als je aardbeien uit bik hebt gebruikt, sap van de aardbeien) tot het goed warm is maar niet kookt, dan van het vuur af de uitgeknepen gelatine in de vloeistof oplossen en al roerend aan de kwark toevoegen. Dan nog even opstijven in de koelkast en klaar.

Groetjes van Bianca

3

Re: kwark gebruiken als vulling en invriezen ?

Ik wilde kant-en-klare kwark gebruiken....

Groetjes Diana..:)