1

Onderwerp: slagroom verstijven met gelatine

Goedendag dames,

Even een vraagje. Ik wil alleen slagroom als taartvulling gebruiken.
Ondanks slagroomversteviger word mijn slagroom niet stijf genoeg.

Kan ik hier ook gelatine doorheen doen om het wat stijfer te krijgen.

Ben benieuwd.

groetjes amal

2

Re: slagroom verstijven met gelatine

ja maar dan ga je meer iets bavarois achtig textuur gevoel krijgen

3

Re: slagroom verstijven met gelatine

Ik weet het niet, maar hoe komt het dat je slagroom niet opstijft? Is je slagroom wel koud genoeg en hoeveel versteviger doe je er in? Ik doe altijd 1 zakje op 250cc en nooit problemen en ik klop op hoge snelheid.

Jacqueline

4

Re: slagroom verstijven met gelatine

ik heb altijd het probleem dat als ik net iets te lang doorga al is het maar 1 sec dan schift mijn slagroom.

5

Re: slagroom verstijven met gelatine

Bij de Sligro of Makro kun je van Hollandia slagroom kopen.
Die wordt echt superstijf en blijft zelfs 2 dagen zo.

Ik heb daar 2 slagroomtaarten mee gemaakt en die waren perfect.

Re: slagroom verstijven met gelatine

Of anders de aangevette slagroom? Die is ook steviger.

Life is what you bake it.

Re: slagroom verstijven met gelatine

Amal schreef:

ik heb altijd het probleem dat als ik net iets te lang doorga al is het maar 1 sec dan schift mijn slagroom.

Daarom klop ik het laatste stukje vaak met de hand. Dan heb je hier minder kans op.

Life is what you bake it.

8

Re: slagroom verstijven met gelatine

Amal schreef:

ik heb altijd het probleem dat als ik net iets te lang doorga al is het maar 1 sec dan schift mijn slagroom.

Welk merk slagroom gebruik je?

Ik doe zelf langzaam de slagroom (met vanillesuiker en klopfix) opkloppen. Dus niet snel mixen! Het duurt wat langer tot de slagroom stijf is maar dan zie je goed wanneer je moet stoppen.  :Y

9

Re: slagroom verstijven met gelatine

ok dat zijn goede tips inderdaad, ik gebruik gewoon het aldi merk volgens mij is het milsani ofzo

10

Re: slagroom verstijven met gelatine

Is dat niet de langhoudbare? Die moet koud zijn als je hem gaat kloppen anders wordt 'ie niet stijf. Dus het pakje eerst een aantal uren in de koeling voordat je gaat kloppen.

Life is what you bake it.

11

Re: slagroom verstijven met gelatine

ik zou lekker verse slagroom gebruiken ipv die langhoudbare. Je wil niet weten wat voor troep het is. Wat denk je dat er voor toevoegingen in zitten om het houdbaar te maken, en ook nog eens buiten de koelkast te bewaren. En trouwens, ik kwam er achter dat de verse slagroom van de AH nog goedkoper is ook dan die van de ALDI. dus....

beginneling, mijn eerste taart is heel goed gelukt! MIjn 2e ook...nu bezig met nr 3! Hoezo taarten zijn verslavend?

12

Re: slagroom verstijven met gelatine

Heidi-2306 schreef:

ik zou lekker verse slagroom gebruiken ipv die langhoudbare. Je wil niet weten wat voor troep het is. Wat denk je dat er voor toevoegingen in zitten om het houdbaar te maken, en ook nog eens buiten de koelkast te bewaren. En trouwens, ik kwam er achter dat de verse slagroom van de AH nog goedkoper is ook dan die van de ALDI. dus....

Het langhoudbare komt doordat het gesteriliseerd is. Steriliseren is een proces van hoge verhitting waardoor bacterie- en enzym activiteit geremd wordt.
Voordat je iets roept over Troep en Toevoegingen zou ik als ik jou was me even wat beter informeren...

Life is what you bake it.

13

Re: slagroom verstijven met gelatine

Is het niet zo dat gelatine in water geweekt moet worden en slagroom en water niet samen gaan? Dat is mij ooit geleerd, maar heb het zelf nooit geprobeerd.

Groetjes Tamara  http://tam1970.hyves.nl/

14

Re: slagroom verstijven met gelatine

Het kan wel, heb thuis een kookboek liggen waar een recept in staat voor slagroom die niet terug loopt en dat is op basis van gelatine.

15 Laatst bewerkt door Reini (23-02-2011 10:26)

Re: slagroom verstijven met gelatine

Tam schreef:

Is het niet zo dat gelatine in water geweekt moet worden en slagroom en water niet samen gaan? Dat is mij ooit geleerd, maar heb het zelf nooit geprobeerd.

geweekt wel, maar het water heb je niet nodig hoor...ik herinner de allereerste keer dat ik ook iets wou maken (was een jaar of 11) en ik wou citroenjelly maken....ik had de blaadjes gelatine geweekt in water, uitgeknepen zoals mijn moeder zei..en dan de blaadjes weggegooid en het water erbij gedaan  :lol:  :lol:

Voor de duidelijkheid, het is weken in water, uitknijpen en de blaadjes bij het mengsel. Met gelatinepoeder zal het wel beter gaan gezien de blaadjes anders trager/moeilijker oplossen (ik dacht dat blaadjes beter was voor warme mengels en poeder voor koude)

16

Re: slagroom verstijven met gelatine

Patidess slagroom is ook echt heerlijk  :Y en lekker makkelijk. Is dat geen optie?

www.hettaartatelierdur.nl Webshop & Winkel in SCHIEDAM.