1

Onderwerp: marsepein en botercreme in zomer bij 25graden of warmer???

ik mag mijn eerste bruidstaart maken voor 22 juli voor 40 personen :) ,maar zie alweer allerlei practische probleempjes!!!
als het misschien wel een warme zomer wordt, hoe gaat het dan met marsepein of met de botercremelaag eronder9of botercreme bloemetjes ter decoratie langs rand?? zijn het dan plasjes boter??
denk dat ik 'm maar ga stapelen(ook eerste keer :s ) maar mooier dan op standaard,die ik niet heb ;)

ik hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen, ik heb nog wel even he,maar kan ik alvast wel een en ander bedenken.
en niet in goede rubriek,maar misschien gelijktijdig te beantwoorden: laten jullie bruidstaarten ophalen of brengen jullie zelf naar bestemming??

2

Re: marsepein en botercreme in zomer bij 25graden of warmer???

In de zomer is het altijd lastig... ik werk dan uitsluitend met "veilige vullingen" en smeer af met 1:1 botercreme, dat werkt dan het beste. Goed koelen voor het bekleden, dat het goed hard is, en werken met een ventilator op je werkplek werkt ook prettig. botercreme bloemetjes zou ik met heet weer niet doen, dan kun je beter icing gebruiken, of bloemetjes van fondant of marsepein maken. Ze worden anders wel erg zacht.

Ik bezorg bruidstaarten altijd. Dat hoort erbij denk ik.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

3

Re: marsepein en botercreme in zomer bij 25graden of warmer???

het aanstaand bruidspaar wilde graag een aardbeienmousse vulling en bbr,maar lijkt dan niet zo handig, of koel houden tot gebruik? marsepein vind ik altijd heel fijn werken, het worden roosjes en vlindertjes.dat moet lukken, plak ze vast met die lijm.
lijkt me doodeng, stapel vervoeren(maten rond 28, 24 en 18 cm)weet niet of het in kofferbak past, of op achterbank? in krat tegen schuiven? kan niks omheen denk ik he.

4

Re: marsepein en botercreme in zomer bij 25graden of warmer???

Hoihoi

Om te koelen kun je misschien ook koelelementen gebruiken, eerst een paar elementen de vriezer in en dan hup in plastic zak onder de doos plaatsen. Ook ooit gedaan en werkte prima. Voorstapel taarten heb ik een brede en diepe kunststof bak met dekstel. Daar past een taartbodem van 32cm en zeker 3 lagen in. Enig nadeel: bij een erg zware taart is het uit de bak tillen van de taart een hele klus :D En je moet er zeker voor zorgen dat er ruimte is om je hand onder de taart bodem te plaatsen. Ik zet de taart dan ook op een cake drum die net iets kleiner is als de taart bodem..tis te doen...maar vervoer blijft spannend, al is het een blanda van 10cm :lol:

5

Re: marsepein en botercreme in zomer bij 25graden of warmer???

Ik gebruik in een bruidstaart alleen maar veilige vulling (met een smaakje van Patidess) en evt. fruit. Je bent zo lang bezig met decoreren en op locatie staat de taart ook vaak nog een poosje voor hij aangesneden wordt. Uiteraard wil je geen bedorven vulling in de taart.
Als ik dit aan het bruidspaar uitleg snappen ze dat meteen en wordt er niet meer over mousse o.i.d. gesproken.
Ik gebruik altijd 2 dozen. Een bodem waar de taart in staat, 2 aan de zijkanten en 1 bovenop. De 2 open zijkanten plak ik dan dicht met folie. In de zomer goed koelen van te voeren en de doos plat achter in de auto op een stuk antislip en dat is tot nu toe altijd goed gegaan  :)

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

6

Re: marsepein en botercreme in zomer bij 25graden of warmer???

oke, dank jullie voor alle tips!!nu al iets minder nerveus voor het maken ;) zal het goed uitleggen qua vulling aan bruidspaar, nee wil niet door mijn eerste bruidstaart 40 man ziek hebben :s