1 Laatst bewerkt door Evelien (16-05-2006 20:22)

Onderwerp: eiwitpoeder recepten

Hallo Allemaal!

De dames die op de meet 'n greet waren hebben eiwitpoeder mee gekregen. Je kunt het gebruiken in andere recepten om er verse eiwitten mee te vervangen. Ik zal hieronder nog wat andere recepten geven:

1 Eiwit:

5g eiwitpoeder
30 cc/g/ml water

Eiwitpoeder en water in een kommetje/beker doen. Het eiwitpoeder lost niet op, het blijft er op drijven. Het water moet door de poeder worden opgenomen. Minimaal een kwartier laten staan, voordat je het gebruikt. Het kan ook langer, bv. de avond ervoor. Evt. tussendoor roeren.


Eiwitglazuur/icing:

1kg poedersuiker (suikerbakkerspoeder is de beste)
150 cc/g/ml gekookt water
25g eiwitpoeder
evt wat citroenzuur of -sap om het minder zoet te maken

Eiwitpoeder en water in een kommetje/beker doen. Het eiwitpoeder lost niet op, het blijft er op drijven. Het water moet door de poeder worden opgenomen. Minimaal een kwartier laten staan, voordat je het gebruikt. Het kan ook langer, bv. de avond ervoor. Evt. tussendoor roeren.
Eerst de suiker in de kom. en al mixend het eiwitmengsel en evt. citroen toevoegen. LET OP!! Er is al menig mixer doorgebrand met de bereiding van dit glazuur. (Hoewel het ook al een paar keer daarvoor in de plaats een Kenwood/Kitchenaid heeft opgeleverd...;))
Het moet lekker dik en stug worden. Als een goede piek rechtop blijft staan en alleen het buitenste puntje omkrult is het goed. Dit is de "dikke of stevige consistentie". Zo is de glazuur geschikt voor het spuiten van bv. roosjes.
Doe je glazuur in een luchtdichte (plastic) doos, leg er een stukje huishoudfolie over en doe dan de deksel er op. Zo kun je het nog weken bewaren.
Voor een dunnere consistentie of een kleurtje schep je wat van het glazuur in een kommetje, paar druppels water of citroensap erbij of de kleurstof, roeren... Klaar voor gebruik.

Schuimpjes:

Schuimpjes poedersuiker
5g eiwitpoeder, 30ml water, 100g poedersuiker, mespuntje citroenzuur
Eiwitpoeder eerst weer laten weken, dan goed stijf mixen. Poedersuiker erbij mixen en spuiten maar! 60min. op 100gC (Bij een gewone oven de deur op een kiertje zetten, zodat het vocht er uit kan.)

Schuimpjes kristalsuiker
1. 20g eiwitpoeder en 120ml gekookt water of 2 verse eiwitten, 200g suiker
2. 150ml water, 500g suiker (meer of minder water geeft slapper of steviger schuim)

Groep 1: Laat de eiwitpoeder en het gekookte water samen 15min. staan. Klop dan het mengsel samen met de suiker stijf.
Groep 2: Kook het water en de suiker tot de suiker helemaal is opgelost en de oplossing er helder uitziet. (Misschien staat er nog een beetje wit schuim op, dat geeft niet.)
Giet de warme suiker langzaam en al mixend bij het eiwit.
Met een stevig schuim kun je zelfs denneboompjes spuiten (3 ronde lagen op elkaar). Erg leuk voor de kerst.
60min. op 100gC (Bij een gewone oven de deur op een kiertje zetten, zodat het vocht er uit kan.)

Groetjes Evelien

2

Re: eiwitpoeder recepten

Hoi Evelien,

Nogmaals hartstikke bedankt!! En goed dat je hier het recept er even bijzet, anders had ik gewoon gaan mixen als bij de eiwitpoeder van de webshop. Daarvoor ook bedankt dus :D

Groetjes,
Mirjam

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: eiwitpoeder recepten

Oja, let op!

De poeder is tenminste houdbaar tot aug 2006 (en voor priv

4

Re: eiwitpoeder recepten

NOg heel erg bedankt Evelien!! Ik ben ook nog erg benieuwd naar je schuimpjes:):) EN een meringue bodem is natuurlijk ook errug lekker!!!

Karin

meer taarten zien? Kijk dan op www.mijnalbum.nl/Album=TMZVUMMI

5

Re: eiwitpoeder recepten

OK, staat erbij! :D

6

Re: eiwitpoeder recepten

De poeder is tenminste houdbaar tot aug 2006

Ik heb zojuist deze poeder besteld, is die dan ook maar tot aug 06 houdbaar?

Groetjes,
Jimmy

7

Re: eiwitpoeder recepten

Nee hoor, dit betrof de eiwitpoeder die Evelien te veel had ingekocht en dus uitdeelde op de meet & greet. Dat kon ze nooit allemaal opmaken voor die datum maar op deze manier maakte ze er weer veel mensen blij mee. :)