Onderwerp: [HOWTO] Appeltaart om te bekleden stap voor stap..
Omdat er bij mijn vorige post.. eerste oefenbruidstaart.. veel vragen waren over de appeltaart heb ik er nog een gemaakt, vreselijk zeg nog een moeten maken .
Met stap voor stap handleiding..
Ingredienten..
30 cm vorm…IK HEB HEM GEMAAKT IN 26 CM SPRINGVORM...
350 gr. Zelfrijzend bakmeel
250 gr. Boter
175 gr. Suiker
Klein beetje zout
goed kneden tot bal, deze min.30 min. in koelkast laten rusten.
Boter en paneermeel in bakvorm..
Dit deeg gaat als appels ein zitten op 180/200 graden 60/75 min. in oven
Even mengen met mixer
Gedeelte bakmeel + suiker bij de boter nog even mixen en daarna met de hand verder kenden tot bal.
Deeg nu ongeveer 30 min in koelkast.
Appels,ong. 1,2 kilo met schil, liefst goudreinetten, in plakken om mooi recht boven en onderkant te krijgen. En verder gewoon in partjes. met beetje kaneel en suiker.
even schudden
Vorm met bakpapier bekleden en boter+ paneer meel.
De spring vorm op de taart voor de vorm van het deeg.
Vorm bekleden met deeg
Deeg uitgerold op snijplank, zodat ik het om kan draaien en het terecht komt op bovenkant van taart...scheurt nl. veeeeel sneller als marsepein/ fondant.
voor het bakken
na het bakken
Sorry dat het zolang is geworden maar dat krijg je bij stap voor stap..
HELEMAAL LATEN AFKOELEN VOOR JE HEM OMDRAAID!!!
Nog 2 foto's: de taart is nu omgedraaid wat boven was is nu onder..
gr. kim