1

Onderwerp: Biscuit prinsessentaart mislukt :(

Vorige week heb ik voor het eerst mijn wondermold gebruikt voor de prinsessentaart. Als mix gebruikt: 330 gr biscuit (blank), 33 ml water en 5 eieren. 40 minuten op 180 graden. Deze taart werd keihard en kreeg ik bijna niet uit de mold.

Net opnieuw geprobeerd, zelfde mix maar alleen chocolade biscuit. Dit maal de temp langzaam omhoog gebracht. 10min 140, 10 min 160 en 10 min 180 graden. Deze was veel te zacht, de chocolade liep gewoon langs de mold mijn oven in (een soort chocolade-vulkaan  :P)

Wat doe ik verkeerd? Iemand tips of suggesties?

Alvast bedankt!!

2

Re: Biscuit prinsessentaart mislukt :(

ik bak zelf biscuit altijd op 160 graden, verder doe ik het hetzelfde.
Ik heb het met chocolade ook gehad een keer. hij zag er van buiten mooi uit maar toen ik hem stortte liep hij helemaal leeg. Dan is ie niet gaar dus  :lol:

Mariskawww.hetzoetefeest.nl www.hetzoetefeest.hyves.nl voor taarten,workshops en verkoop op afspraak van materialen en ingrediënten vlakbij leidsehage