Onderwerp: Cupcakes met speculaas, walnoot en wortel.
Overheerlijke Cupcakes met speculaas, walnoot en wortel! Lees gauw verder voor de complete beschrijving en ga aan de slag..
De ingrediënten (voor 12 cupcakes)
* 150 gram bloem
* één theelepel bakpoeder
* één theelepel zout
* één theelepel speculaas kruiden
* 120 gram boter
* 150 gram lichtbruine basterdsuiker
* twee eieren
* 60 gram walnoten
* 125 gram geraspte worteltjes
Maak eerst de cakejes. Verwarm de oven voor op verwarmen op 180 graden. Doe de suiker in de kom en daarna de 150 gram bloem, één theelepel bakpoeder en een theelepel met zout. Hak de walnooten in kleine stukjes en mix het door het beslag. Vul de vormpjes 2/3 vol en bak de cakejes 20 tot 25 minuten bakken. Laat de cakejes afkoelen zodat je kunt beginnen aan de topping.
De topping
* 250 gram boter
* 500 gram poedersuiker
* vier theelepels koek en speculaaskruiden
* vanillepoeder
* chocoladespikkels
* spuitzak
Doe 250 gram zachte boter in een kom en mix deze met de 500 gram poedersuiker, vier theelepels koek en speculaaskruiden en de vanillepoeder. Mix door totdat het beslag dik is. Doe dan het beslag in een spuitzak. Maak een mooie toef op de afgekoelde cupcakes en decoreer ze met chocospikkels of walnoot.
Bron: Lily’s cupcakes