1

Onderwerp: vierkante taart van 23 cm

Ik ben vandaag begonnen (al 2 keer opnieuw moeten doen) met een vierkante taart voor me dochtertje voor zaterdag. Hij is 23 cm. Ik heb het volgende gebruikt:

* 400 mix (funcakes)
* 310 gram eieren
* 40 ml water

Het rijst wel heel erg goed alleen de randen zijn goed en de binnenkant is niet gaar. Ik heb het de eerste keer gedaan op 180 graden en dan 35minuten. En de tweede keer op 180 graden en dan 45 minuten maar elke keer is de binnenkant niet gaar en de randen wel.

Kan iemand mij aub helpen?

Bedankt alvast.

Liefs Cindy

2

Re: vierkante taart van 23 cm

Hallo CindyV

Heb je 7/8 min gemixt op hoge snelheid en daarna 2/3 min op lage stand?
Misschien ligt het daaraan.Ik ben ook maar een beginner! :rolleyes:

Zo doe ik het, en dan 1 dag laten staan.En dan pas gaan snijden (met een taartzaag.)Als de taart na het bakken mee veert is hij gaar.

Kijk anders bij de recepten Bakken
Succes Sam

3

Re: vierkante taart van 23 cm

Bak eens op wat lagere temperatuur en iets langer.
Dan gaat het wat geleidelijker. Controleer evt. ook je oventemperatuur.
Ik bak zelf op 150 gr. hete lucht.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

4

Re: vierkante taart van 23 cm

Boska schreef:

Bak eens op wat lagere temperatuur en iets langer.
Dan gaat het wat geleidelijker. Controleer evt. ook je oventemperatuur.
Ik bak zelf op 150 gr. hete lucht.


Nou is dat nou even grappig ik ben vandaag nog in je winkel geweest. haha. Wat een toeval zeg.
Nou ik heb het maar op gegeven er staat nu een ronde in de oven. ben benieuwd of me die wel lukt vandaag nog.

Het moet zaterdag af zijn.

En ik zal jullie tips even onthouden idd. En eens gaan proberen om op lagere temperaturen te bakken. en dan langer