1

Onderwerp: taart nu maken voor vrjdag

ik vraag me af of ik nu al een taart kan maken die vrijdag nog goed is? graag tips
ik vul hem met citroenbc en banketbakkersroom van de webshop gemixt met slagroom en met mandarijntjes.

Re: taart nu maken voor vrjdag

Hoi hoi.
Ik bak de taart ook eerder en doe hem dan in de diepvries.
Sommige vullingen kunnen ook in de diepvries, banketbakkersroom iniedergeval. Dat heb ik al zo vaak gedaan  ;)
En dan bekleed en versier ik de taart zo laat mogelijk, bijvoorbeeld de dag ervoor.

Succes

Smakelijk groetjes van Suus
http://suus-bakt-taart.blogspot.com/

3

Re: taart nu maken voor vrjdag

dank je voor je antwoord

Re: taart nu maken voor vrjdag

Weetje wat volgensmij ook kan; dat je vandaag de taart maakt, vult, bekleed & versiert en dan in de diepvries doet

Heb het zelf alleen nog nooit gedaan, maar volgensmij kan dat wel.

Smakelijk groetjes van Suus
http://suus-bakt-taart.blogspot.com/

5

Re: taart nu maken voor vrjdag

Ja dat kan. heb ik al meerde re keren gedaan.

6

Re: taart nu maken voor vrjdag

in de ijskast is hij ook vast goed tot vrijdag hoor

Groetjes van Corry
http://taartenvancorry.nl/

7

Re: taart nu maken voor vrjdag

Suus bakt taart schreef:

Weetje wat volgensmij ook kan; dat je vandaag de taart maakt, vult, bekleed & versiert en dan in de diepvries doet

Ik geloof dat het er wel aan ligt waarmee de taart bekleed is. Ik weet dat er altijd gewaarschuwd wordt fondant niet in te vriezen of zelfs in de ijskast te bewaren aangezien het gaat 'zweten' als je het eruit haalt. 'Zweten' = Nat. Fondant houdt nou eenmaal niet van nat.

Je kunt het kapsel wel invriezen en ook vullen en afsmeren. Banketbakkersroom en BC vriezen goed in. Eerst zo open in de vriezer doen en als hij hard geworden is inpakken met een dubbelle laag. Gaat heel goed.

8

Re: taart nu maken voor vrjdag

Ja hoor, als je de taart vandaag maakt, is hij vrijdag nog goed hoor!  :Y

Groetjes San

9

Re: taart nu maken voor vrjdag

Ja ik denk ook dat dat wel kan.
Ik heb ook even een vraagje.
Vrijdag ben ik jarig en ga zelf een chocolade stapeltaart maken met kersenbavarois.
Kan ik de kersenbavarois donderdag avond maken, deze in de koelkast zetten en dan vervolgens vrijdag ochtend de taart vullen en verder af decoreren?

Alvast bedankt!