1

Onderwerp: cake zonder bulten

Hai allemaal,
ik ben net begon met het maken  van taarten.
Nu heb ik een vraagje hoe krijg ik cake zonder bulten.

Er staat er nu een in de oven en ik kijk ernaar en de ene kant komt omhoog en de rest niet.
Help wat doe ik niet goed?

groetjes Natasja

2

Re: cake zonder bulten

Ik denk dat je oven niet gelijkmatig verwarmt. Je kan je bakblik halverwege de baktijd een halve slag draaien, maar dan moet je ook weer uitkijken dat niet alles inzakt als je je oven open doet.
Misschien zijn bake-even strips een oplossing.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: cake zonder bulten

Dat heb ik ook wel eens, maar als deze helemaal klaar is met bakken is het weg.

Re: cake zonder bulten

ik ben er nu erachter dat het een heleboel lucht was  want toen ik controleerde met een sateprikker zakte alles in nu geen bult meer maar een kuil.

mijn plateau draait rond dan wordt het toch al gelijkmatig verwarmt?

iemand een tip hoe ik kuil kan verdoezelen ;)

Re: cake zonder bulten

Staat je bakblik zo dat er ook lucht onder kan komen? Of rechtstreeks op het draaiplateau?

Ik zou idd ook voor bake-even strips gaan. Of een reep oude handdoek, natgemaakt en om je bakvorm heen.

Groetjes Karine

Re: cake zonder bulten

taart stond op een rooster
Nou dames ben helemaal opnieuw begonnen m'n taart was in het midden 1cm en aan de randen 7.5 cm.

Heb al jullie tids in mijn oren geknoopt en nog meer.

Re: cake zonder bulten

met al jullie tips in in mijn oren geknoopt een perfecte taart alleen nu laag gebleven dus niet gerezen why lell me why