Onderwerp: [HOW TO] het maken van een handtas-taart
Hoi,
Deze how to heb ik uit "de taarten-agenda". Ik vond hem zelf erg duidelijk, dus misschien heeft iemand anders hier ook wat aan
Eerst bak je een ronde taart en deze snij in lagen en vervolgens doormidden. (zie foto) Op elke laag wordt de vulling geplaatst.
De taart wordt ingesmeerd met de botercreme en daarna bekleed met fondant/marsepein.
Snij zwarte fondant/marsepein in reepjes. Voor een leuk effect kun je de reepjes in verschillende lengtes snijden.
Plak de reepjes zo op de taart zodat er een zebraprint ontstaat
Rol een dunne lap zwart fondant/marsepein uit en snij hier 2 rechte stroken uit om de bogen van de tas te decoderen.
Plaats ook zwarte stroken aan de onderkant van de tas. Maak hoekjes voor de tas en plak hier 3 eetbare pareltjes op. Maak daarna de hengels van de tas en plak deze goed vast met water.
Om de rits te maken plak je eerst een zwarte strook op de tas en daarna een witte dunne strook. Maak een zigzagpatroon voor de rits en maak van een klein wit bolletje fondant als laatste de ritssluiting.
Dan is hier het resultaat:
Veel succes ermee!
Groetjes Susanne
http://suus-bakt-taart.blogspot.com/