1

Onderwerp: chocolade taart uitgedroogd?

Hoi allen,

Ik heb onlangs voor de verjaardag van mijn zus een chocoladetaart gemaakt. Met gewone biscuitmix en daar wat cacao doorheen gedaan, een chocoladebiscuit gebakken. Deze was niet droog en prima op smaak.

Vervolgens het recept van hier op de site gebruikt, ganache onder recepten. deze even laten staan daarna opgeklopt en als vulling in de taart gebruikt. Het andere gedeelte laten afkoelen en vervolgens over de taart gegoten, zag er heel mooi uit..
Daarna van marsepein 3 goude roosjes erop.

De volgende dag heeft mijn zus hem gegeten maar ze gaf aan dat de taart heel droog was en uitelkaar viel?
Iemand enig idee hoe dit kan? Ik heb overigens chocolade gebruikt, tony's chocholoney puur, met een hoog percentage cacao.

gr,
claudia

2

Re: chocolade taart uitgedroogd?

Had je ook extra ei toegevoegd aan de biscuitmix?

3

Re: chocolade taart uitgedroogd?

nee, dat heb ik niet gedaan?
maar toen de cake eruit kwam was hij niet droog, of maakt dat niets uit?
Ik dacht zelf, dat de chocolade vulling en overgietsel het vocht uit de cake hadden getrokken?