1

Onderwerp: Monchou ???

Nou lees ik hier vaak dat een taart gevuld word met monchou......maarre dat is
toch kaas ??????? Ik kan mij nog voor de geest halen dat jaren geleden het helemaal
"in" was om monchou taarten te maken, ik heb het nog nooit geproefd......
Dus nu de vraag, smaakt dat ook naar kaas dan ??? En gebruik je dat zo, of in
combinatie met slagroon ?????
Wie kan deze "doos" even bijpraten ???? :D

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

2

Re: Monchou ???

Monchou is verse roomkaas! Dat smaakt net als kwark (noemen ze in Belgie ook platte kaas)!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

3 Laatst bewerkt door rianne1970 (30-09-2007 10:46)

Re: Monchou ???

Ik maak een soort mousse/bavarois van monchou met slagroom en een blaadje gelatine erdoor....heerlijk met allerlei andere smaakjes hoor!!!

golf is knikkeren voor rijke mensen die te lui zijn om te bukken

4

Re: Monchou ???

Tsja, smaakt het naar kaas? Ik vind van niet, maar dan stel ik me goudse kaas voor :D
Het smaakt gewoon naar roomkaas, en dat is meer kwark-achtig inderdaad.
Erg lukker om te mengen met slagroom (en wat suiker), of banketbakkersroom doet het ook erg goed :P
En inderdaad met vruchten...

Als ik jou was zou ik het gewoon een keer proberen. Mon Chou zacht roeren met 2 zakjes vanillesuiker ofzo, dan opgeklopte slagroom erdoor. En dan de andere laag met kersenvlaaivulling of frambozen!

Mijn website: Presentaart

5

Re: Monchou ???

Nou het water loopt al in mijn mond, ga het zeker testen !!!!
Bedankt ladies.......:D

Als het pad der vriendschap niet regelmatig wordt betreden, groeit het dicht.

6

Re: Monchou ???

Ik lust geen kaas, maar wel monchou. Dus monchou smaakt niet naar kaas :lol:
En een monchouvulling is zooooooooooooooo lekker!