1

Onderwerp: hoeveelheid swiss meringue bc

Ik heb voor het eerst swiss meringue bc gemaakt en ik heb daarvoor 100 gram eiwit, 200 gram fijne kristalsuiker en 250 gram roomboter gebruikt (tja, er zit nou eenmaal 250 gram in een pakje roomboter, dus daar heb ik de hoeveelheden op aangepast  :) ).

Is dit voldoende voor een biscuit van 25 cm rond: een laag vulling, een dijkje en afsmeren? Is de laag dan dik genoeg of ben ik dan te zuinig  :o ?

2

Re: hoeveelheid swiss meringue bc

Ik maak deze hoeveelheid altijd voor 1 taart van deze afmeting. Ik gebruik alleen niet echt een dikke laag als vulilng, maar mix een beetje door banketbakkersroom.
Wanneer je echt een laag vullen van bc wil dan heb je denk ik wel iets meer nodig.

Re: hoeveelheid swiss meringue bc

Dankjewel voor je reactie.

Het was net genoeg, maar een volgende keer zal ik toch iets meer maken zodat ik evt. nog een keer extra kan afsmeren.