1

Onderwerp: Altijd bc onder fondant?

Wie oh wie kan mij helpen? Ik heb al enkele taarten gemaakt en ze zijn echt heel goed gelukt maar.... wij zijn niet echt grote fans van botercreme.... Ik heb er al smaakjes doorheen gemixt en zelfs een hele pot nutella maar het boterige smaakje blijft!
Zou ik de taarten ook met iets anders kunnen afsmeren alvorens ze te bekleden met fondant???

Alvast heel hartelijk dank voor jullie reacties!

Re: Altijd bc onder fondant?

Er zijn sowieso wel meerdere soorten bc, ik vind namelijk 1:1 ook echt niet lekker...
Maar als je een mooi strak taartje hebt, kun je ook gewoon ingekookte en gezeefde jam gebruiken, lemoncurd of chocopasta, al heeft de laatste niet mijn voorkeur.
Ganache kan trouwens ook prima :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Altijd bc onder fondant?

Wat voor botercreme gebruik je? Ik vind 1:1 ook niet lekker, maar meringue botercreme wel (zeker 1:2:2). Verder kun je inderdaad gebruiken wat suuz heeft geschreven.

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

4

Re: Altijd bc onder fondant?

http://www.deleukstetaarten.nl/faq/71/H … bekleden?/

5

Re: Altijd bc onder fondant?

Meringuebotercreme gebruiken  :Y  Of zo dun mogelijk smeren, dan je afgesmeerde taart in de koelkast, een paar messen in een bakje heet water zetten, taart uit de koelkast, mes afdrogen, taart met het hete mes nogmaals glad maken en zo een heel dunne laag botercreme overhouden :Y  telkens als een mes is afgekoeld, pak je een nieuw warm mes dat je afdroogt.

Groetjes van Bianca

6

Re: Altijd bc onder fondant?

Dank jullie wel allemaal! Hier kan ik wel verder mee!
Groetjes!

7

Re: Altijd bc onder fondant?

Opgeklopte ganache is mijn absolute favoriet. Alleen oppassen dat je hem niet te lang klopt anders krijg je toch boter.