1

Onderwerp: Aangedikte slagroom om af te smeren?!!!

Gister heb ik een heel handig instructiefilmpje gezien (ik ben een beginner!) waarin hele dikke, stevige slagroom werd gebruikt als dijkje en om af te smeren. Ik heb meerdere keren op de site zien staan dat slagroom te vochtig is om te gebruiken voor dijkjes en afsmeren, maar het lijkt me heel lekker fris en luchtig, dus heeft iemand enige ervaring hiermee, is dit mogelijk en hoe heb je dit dan gemaakt?

2

Re: Aangedikte slagroom om af te smeren?!!!

ik maak wel eens aangevette slagroom met vruchtjes. maar ik zou dit zelf niet gebruiken om af te smeren.....ik denk dat daar echt teveel vocht in zit.

botercreme met crisco gemaakt ziet er wel uit als dikke slagroom, dus misschien is dit het geweest?

ik lees mee of iemand andere ervaringen heeft

N-Joy Cakes

Re: Aangedikte slagroom om af te smeren?!!!

Ik denk dat je het filmpje met pati krem hebt gezien. Dit schijn je wel te kunnen gebruiken om af te smeren maar slagroom niet. Ik zou voor botercreme gaan en wel de meringue botercreme

Life is what you bake it.

4

Re: Aangedikte slagroom om af te smeren?!!!

http://elearning.teleac.nl/mod/resource/view.php?id=176

Dit filmpje heb ik gezien!

5

Re: Aangedikte slagroom om af te smeren?!!!

Da's met pati krem. Een melkproduct wat een beetje lijkt op slagroom.

Pati Krem koop je bij o.a. Hanos.

Met zoete groet! Akire

6

Re: Aangedikte slagroom om af te smeren?!!!

Hartstikke bedankt allemaal! Inderdaad het is pati krem, je schijnt het bij o.a de macro/hanos te kunnen kopen in de koeling van blue band!