1

Onderwerp: Problemen met biscuitdeeg

Goedendag!!

Pppff waat moet ik beginnen, ik heb gewoon problemen met mijn bescuitdeeg..
Ik volg echt alles op wat er op de site staat.
Maar ik krijg allemaal kleine gaatjes in me deeg( wanneer ik de bescuit snij in lagen).

Het ziet er zo anders uit!

Ik doe het voor 180 graden 45 minuten in de oven. Ik heb trouwens een combi magnetron oven.
Ligt het misschien daaraan?

Helpppppppp pleaseee!

Groetjessss

2

Re: Problemen met biscuitdeeg

Misschien is het makkelijk als je een foto maakt?
Doe je wel lang genoeg mixen? 8 min hoogste stand en 2 min laagste stand.

3

Re: Problemen met biscuitdeeg

wjanzen bedankt dat je hierop wilt reageren.

Ik doe alleen 10 minuten in mijn mixer op harde stand en thats it!

4

Re: Problemen met biscuitdeeg

Ik bak zelf trouwens ook in een combi (hetelucht)

22 cm doe ik op 160 graden 40 min.

Het beste is om nog een min of 2 op een lage stand na te mixen om zo je luchtbellen uit je mix te krijgen.

5

Re: Problemen met biscuitdeeg

Ik zal het binnekort gaan proberen, ben echt kapot na vandaag.
Al de moeite en het mislukt:S
Je wordt echt teleurgesteld van.

Ik heb een bakvorm van 24cm en heb echt een kleine oventje ( is dat bij jou ook zo) Zo groot als een magnetron.
45 minuten op 18 graden, volgens mij is dit niet goed.

Heb gelukkig een oven bij de ikea gehaald alleen die meot nog gemonteerd worden dus kan daar echt neit opo wachten hahaha.

groetjes

6

Re: Problemen met biscuitdeeg

wat ook nog wel eens helpt even eerst de eieren twee minuten en dan de mix en water erbij ik bak alles op 150 graden en dan een half uur soms 35 minuten niet  te lang als het bischuit van de rand af gaat staan ben je al te laat .

succes !!!

het klinkt lullig maar het is echt een kwestie van uitproberen iedere oven is weer anders :-)

7

Re: Problemen met biscuitdeeg

Maar ik gebruik geen mix!!
Ik doe gewoon wat het recept zegt trouwens!

Of is het beter dat ik de mix gebruik?

Ik doe gewoon de basisrecept wat hier op de site staat

Eieren
maizena
bloem
vanillesuiker
suiker
snufje zout

Wat is beter denk je

8

Re: Problemen met biscuitdeeg

Dat hoor je toch helemaal niet te mixen met de mixer? Volgens mij hoor je dat bloem te spatelen (sorry hier heb ik geen verstand van  :think: )

9

Re: Problemen met biscuitdeeg

voor een vorm van 24 cm, doe ik 10 min. mixen op hoogste stand en dan 35 min. op 180 graden en ze ijn echt perfect met de mix!succes!!

heerlijke taartgroetjes van Brenda

Re: Problemen met biscuitdeeg

Ik maak nu een jaar taarten en gebruik de mix.
Ik doe eerst de eieren in warm water een paar minuten dan doe ik de mix en het water in de kom en later de eieren en dan 10 min.
mixen op de hoogste stand en dan nog 2 min. op de laagste stand.
Dan zet ik het op de hetelucht stand in de oven(niet voorverwarmen) eerst 20 min. op 150 graden en dan 20 min. op 175 graden.
Het is bij mij nog nooit mislukt!

Succes!

Groetjes P@trici@

11

Re: Problemen met biscuitdeeg

Ze bedoelt mix van de funcakesmix die deeg zeg maar.
Geen mixer

Maar wat is jullie ervaring?

Mix van de funcakesmix
of het recept wat ik boven heb opgenoemd de basisrecept van op de site.

12

Re: Problemen met biscuitdeeg

Saltandpepper, maar ieder oven is toch anders?
Maar wat als ik doe wat ji jdoet
Dat kan toch ook, ik kan toch niet iedere cake die ik in de oven doe,,weggooien omdat dat misukt is en alleen om het uit te proberen is.

Laat me weten..

groetjes

13

Re: Problemen met biscuitdeeg

BeautyCakes schreef:

Saltandpepper, maar ieder oven is toch anders?
Maar wat als ik doe wat ji jdoet
Dat kan toch ook, ik kan toch niet iedere cake die ik in de oven doe,,weggooien omdat dat misukt is en alleen om het uit te proberen is.

Laat me weten..

groetjes

ik maakte eerst ook zo maar ben heel gauw over gestapt op mix en sinds dien gaat het perfect !!! :thumb:

14

Re: Problemen met biscuitdeeg

hello lady's

gisteren had ik ook problemen met mijn biscuit.
bij mij het probleem dat na het bakken mijn biscuit erg naar eieren stonk en al die eieren op de bodem lagen .

maar ik ben achter het probleem hihiii ik mixste altijd mijn eieren wel maar niet tot het lekker dik werd en de belletjes eruit waren maar gister avond na 2 mislukte pogingen had ik de perfecte en dikke biscuit ever hhihii

ik doe de eieren 10 mi n mixen hoge stand en ik verwarm mijn oven wel op 145 graden heb een hete lucht en zet hem elke keer wat hoger tot 175 graden en na 35 min controleer ik hem regelmatig.

Re: Problemen met biscuitdeeg

UItproberen kan altijd ik doe het ook wel met de mix van easycake of funcakes en lukt gewoon altijd!
Ja misschien lukt het niet maar als het een keer goed gaat dan hoef je het niet meer te veranderen toch!
Succes!

Groetjes P@trici@

16

Re: Problemen met biscuitdeeg

Zooo wat een gedoe zeg,,,

Maar sommige hoeven het maat op 1 stand te hebben, en sommige doen het 3 verschillende standen van laag naar hoog.

Wat is het beste?


groetjess

17

Re: Problemen met biscuitdeeg

ik snap niet wat je bedoelt met gaatjes?

18 Laatst bewerkt door BeautyCakes (16-01-2011 13:12)

Re: Problemen met biscuitdeeg

er zitten van die gaatjes is, je kan het zien.
Net een spons dat gele grote.
Het is wat geliger.


ik hoop dat dit duidelijk is..

Zit volgens mij teveel lucht in,,hebben ze mij hier boven verteld, en ja dat kan gerust

19

Re: Problemen met biscuitdeeg

Toen ik mijn bescuit maakje en het in mijn bakvorm deed
Zag ik ook allemaal luchtbelletjes uitkomen, volgens mij is dit niet goed..