1

Onderwerp: Verschil marsepein en fondant

kan iemand mij het verschil uitleggen tussen marsepein en fondant :rolleyes:

En is er een van de twee beter om te gebruiken of ligt dat aan persoonlijke keuze of soort taart?

Re: Verschil marsepein en fondant

(rol)fondant is een suikerpasta, in marsepein zitten ook amandelen (verhoudingen die je ziet bijv 1:3 is 1 deel marsepein op 3 delen suiker)

Je kan allebei gebruiken, mijn voorkeur gaat uit naar fondant voor bekleden en marsepein voor boetseren, maar dit is geheel persoonlijk. Er zijn ook mensen die het een lekkerder vinden dan het ander.

Gewoon uitproberen dus, tot je gevonden hebt wat bij jou past  :Y

"de hersenpan is geen jukebox waar je naar believen vrolijke ideeën uit tovert" - Martin Bril (1959-2009)

3

Re: Verschil marsepein en fondant

Dat is idd persoonlijk. Ik zelf houd van marsepein en vind fondant echt niet lekker  :nooo . Voor decoraties die moeten uitharden zoals bv een strik en bloemen gebruik ik wel fondant omdit fondant hiervoor geschikter is (deze eet ik toch niet op  :) )

4

Re: Verschil marsepein en fondant

Geef mij maar marsepein, any day.

Ik vind het lekkerder smaken en makkelijker werken.
Maar ja, soms wil je toch wat anders he?

5

Re: Verschil marsepein en fondant

Ik gebruik beiden gemengd is het ook makkelijker te boetseren.
gewoon 1 op 1 mengen