Onderwerp: Kan ik de Italiaanse meringue botercreme gebruiken voor afsmeren ?
Ik vind de Italiaanse meringue botercreme zoals van onderstaand recept heerlijk, gebruik hem dan ook regelmatig als vulling al dan niet met een smaakje erdoor, nou vraag ikme alleen af of ik er ook mee kan afsmeren ??
Alvast bedankt,
Groetjes, Samantha
3 eiwitten van eiwitpoeder
105 gr suiker
30 ml water
250 gr roomboter
ballongarde
Doe 85 gr suiker met het water in een steelpannetje.
Het is de bedoeling dat de temp van dit mengsel 120 graden word, tussen firm ball/soft ball in.
Zet het vuur iets hoger dan half en laten pruttelen.
Ondertussen de eiwitten eerst op een lage stand even loskloppen. Daarna op de hoogste stand kloppen. Als het stijf is langzaam 20 gr suiker toevoegen.
Mijn suikerstroop was met een minuut of 3 wel klaar.
Als je eiwit goed stijf is en je suikersiroop klaar, giet dan terwijl de mixer draait, langzaam de siroop in je kom, tussen de klopper en de kom in.
Mixer zijn werk laten doen tot het mengsel afgekoeld is en voeg dan beetje bij beetje de boter de bij en mix nog even door tot het een egaal geheel.
http://www.facebook.com/pages/Cake-Diva … ref=stream